Jošilo:Svaka pobjeda daje novu snagu

Košarkašu Igokee Marku Jošilu odgovarala je pauza tokom novembra kada je njegov klub odigrao samo dvije utakmice, jer je zablistao na prve dvije decembarske utakmice.

Prvo je Borcu ubacio 16, a potom FMP-u 21 poen pri tome pogodivši sedam trojki iz osam pokušaja čime je bio jedan od najzaslužnijih za pobjede svog tima koji je u ABA ligi stigao do skora 6-2.

U jednu ruku dobro mi je došlo malo odmora tokom novembra kada nismo imali utakmica, ali smo to iskoristili za odlične treninge što sada daje rezultate. Poželeli smo se utakmica, ali će ih sada biti skoro svaka tri dana pa moramo da odgovorimo tim izazovima. Prva dva meča odlično smo odigrali, upisali pobede i nadam se nastavku serije. Najbitnije je da ostanemo zdravi i psihički sveži, a svaka pobeda daje nam novu snagu i elan te popravlja atmosferu pa jedva čekamo novi meč“, istakao je Jošilo za “Glas Srpske”.

Trijumf nad ekipom iz Železnika izboren je teškom mukom što se po rezultatu ne bi moglo zaključiti.

“Morali smo da radimo svih 40 minuta da izborimo pobedu. Iako smo vodili najvećim delom meča nismo uspevali da se odlepimo, stvorimo razliku i mirno privedemo utakmicu kraju. FMP se borio svih 40 minuta i pao je samo u poslednjih 20 sekundi. Utakmica je bila veoma zahtevna fizički i taktički, jer smo se morali prilagoditi na njihovu igru, a onda to okrenuti u našu korist. Zadržali smo pobednički mentalitet i vraćamo se u ritam što je najvažnije”, dodao je Jošilo.

Zajedno sa saigračima ovaj put uspio je da izbjegne dramatičan završetak koji je bio viđen na nekoliko prethodnih utakmica.

“Često smo ove sezone igrali triler završnice koje smo na našu sreću dobijali, a sada smo to izbegli disciplinom u igri. Mali broj izgubljenih lopti kao i dosta asistencija bili su parametri koji su prelomili. Malo bolje smo odigrali taktički nego je to bio slučaj protiv Borca jer smo sada više napadali koš te izborili slobodna bacanja. Ujedno, bili smo smireniji nego na susretu protiv čačanske ekipe i na kraju nismo dozvolili da uđemo u situaciju kada jedan šut rešava utakmicu, bilo da se braniš ili napadaš. To je potvrda dobrog rada na treninzima tokom pomenutog novembra”, naglasio je Jošilo.

Narednu utakmicu Igokea bi trebalo da odigra u nedjelju protiv Zadra takođe na svom terenu.

foto.Nikola Vuruna/igokea

About The Author