ABA2: Borac imao šut za pobjedu, ali…(VIDEO)

Sparsi bolji od Borca u meču prvog kola ABA 2 lige.

Sparsi su slavili pobjedu 88:90 (14:26,32:25,20:16,22:23). Sparsi su odlično počeli meč i veoma brzo došli do prednosti 30:14. Ipak u drugoj četvrtini košarkaši Borca su zaigrali mnogo bolji napravili seriju 20:4 i vratili meč u egal. Do završetka su se ekipe smjenjivale u vođstvu, a onda u finišu puno solo akcija košarkaša Borca, prije svih novajlije Dejvisa.

Uprkos tome Tavarijus Šajn je uveo meč u neizvjesnost. Nakon nesportskog faula Hasandića, pogodio je jedno bacanje za 88:85. Onda je poslije dobre akcije ostao sam i pogodio šut za tri poena za izjednačenje 88:88 na 30 sekundi do kraja.

Sparsi su u narednom napadu iskoristili pomaganje u odbrani Borca i Amar Gegić je prošao uz čeonu liniju i pogodio za pobjedu.

Borac je za posljednji napad imao 10 sekundi. Loše su odigrali odnosno loptu je u svom posjedu imao samo Dejvis, koji je sa zvukom sirene šutirao za tri preko dvojice protivničkih košarkaša. Od tablu se lopta odbila i iscurila iz koša.

U pobjedničkom timu meč viner Amar Gegić je dao 20 poena imao osam skokova i pet asistencija, 20 poena je ubacio i Kenan Kamenjaš, dok je dva manje dao Almir Hasandić. U ekipi Borca Tavarijus Šajn najbolji sa 26, Džon Dejvis je dao 20, Nikola Tanasković 14, a Božo Đumić je dao 12 poena.

foto:aba league

About The Author