Rađa: Koga još zanima ABA liga (VIDEO)

Dino Rađa

printscreen/youtube

Dino Rađa protivnik je ovakve ABA lige.

Legendarni košarkaš žestoki je protivnik regionalnog takmičenja.

“Ma koga to uopšte interesuje! Ja se uopšte ne sjećam kada sam zadnji put pogledao neku utakmicu te lige. Otišla je svakako u krivom smeru. To je trebalo da bude liga u kojoj će se igrači razvijati i napredovati, što je veća konkurencija tu bi profitirali, ali ABA liga se pretvorila u to ko ima više para i ko će dovesti više Amerikanaca “, jasan je bio Dino Rađa u podcastu Supersportske.

Inače, pitanje je bilo kako komentariše Cibonine blamaže na početku ABA lige, koja je u prva dva kola izgubila dvoboje sa 40-ak razlike od Zvezde i Mornara.

“Odavno govorim da naši klubovi nisu spremni za tu ligu“, rekao je Rađa, a potom i detaljno objasnio zbog čega je regionalno košarkaško takmičenje izgubilo svaki smisao…

“Čitao sam da oko 40 Amerikanaca igra ABA ligu, to su četiri kompletne ekipe, to je suludo. Jednog ili dvojicu razumijem, ali pet-šest po ekipi je totalno bezveze. Igraju između sebe, nema tu nikakve koristi. Ne znam koga to interesuje”, poručio je Rađa.

Bavio se pitanjima najboljeg igrača svih vremena, kako hrvatskog, tako i onog na svjetskom nivou. Rađa smatra da Lebron Džejms ne može stati u istu rečenicu sa Majklom Džordanom.

Kada je u pitanju “trka” za najboljeg hrvatskog košarkaša u istoriji, dvojica se izdvajaju – Dražen Petrović i Toni Kukoč.

“Jako je teško isključiti emociju, pogotovu jer Dražena nema, ali kada bih gledao čisto teren, čisto igrački, mislim da je za dlaku širi igrač bio Toni nego Dražen”.

foto:printscreen/youtube

About The Author