Direktor Mladosti: Čolan ne govori istinu

Liga nije ni počela, ali cirkus jeste.

Bosna koja je prije par dana dobila novac da igra ligu je odmah tražila da se odgodi meč protiv Mladosti. Samo osam sati prije planiranog odigravanja.

Generalni sekretar KS BiH Amer Čolan kaže da je Bosna Royal uradila sve po pravilima.

“Bilo je puno neizvjesnosti oko njihovog nastupa. Upravni odbor je produžio rok za licenciranje igrača. Igrači su koliko ja znam bili spremni. Ono što ja znam da igrači koji su došli juče iz Srbije, da su imali trening i posije toga se pojavili problemi temperature kod nekih igrača. Oni su uredno obavijestili komesara takmičenja i priložili testove i uplatnice u kojima su uplatili autobus da idu u Mrkonjić. Nakon toga komesar je donio odluku da se utamica odgađa do ponedeljka, kada će morati dostaviti nove testove i utakmica bi se trebala igrati u srijedu, a nema daljnjeg odlaganja”, rekao je Čolan.

Direktor Mladosti Miladin Rmuš demantuje generalnog sekretara.

“Moram da kažem da Amer Čolan ne govori istinu. Ta utakmica je po njihovom viđenju odgođena, po našem nije. Mi smo dobijali prethodnih dana zahtjeve da se ta utakmica odloži, mi to nismo prihvatili iz niz razloga. Osnovni je što nama liga počinje poslije sedam mjeseci, što smo željni utakmica i što u narednom kolu idemo Bratuncu. Bosna je finasijski bila krahirala i govorili su da neće igrati. Sad odjednom dovode igrače, koje smo i mi željeli, a nama su bili preskupi. Sada po njihovoj logici teba da ih čekamo da se još malo uigraju pa da dođu da nam pruže što žešći otpor. Kada su iscrpili sve mogućnosti oko odgode, danas su oko podne javili da imaju nekog igrača iz Srbije da ima temperaturu. Mi bi svi tako mogli reći da na primjer kada budemo išli u Bratunac da neko naš ima temperaturu. To su čiste manipulacije i mi tu nećemo učestvovati”, kaže Rmuš i nastavlja:

“Komesar je poslao nekakav mail i rekao da ima dojavu. Opet je pokušao da se dogovorimo. Ja sam rekao ako je neko bolestan u subotu biće i u srijedu. Akio je neko bolestan moraće svi u izolaciju. Sve je ovo vođeno lošom politikom u KS BiH. Tu je puno kompromisa i sve je to cirkus i mi to ne podržavamo. Jedino rješenje je u formiranju udruženja klubova Lige BiH. ovo ovako više ne ide”.

Košarkaši Mladosti će u 19 časova istrčati na teren.

“Mi ćemo doći na teren i za nas je ta utakmica u 19. Mi je nećemo poslije igrati. Bili bi neozbiljni prema sebi. Lakše bi bilo da su nam rekli kako oni nisu registrovali igrače možda bi i pristali na odgađanje. Ako ne dođu po svim pravilima ta utakmica treba da se registruje 20:0 za nas”.

foto:kosarka24.ba

About The Author