Poraz koji to nije morao da bude

Košarkaši Partizana izgubili na startu Evrokupa od Huventuda u gostima.

Tim iz Badalone slavio je pobjedu 85:82 (21:17,19:31,21:23,24:11). Domaać ekipa je bolje počela meč imala konstantno vođstvo do početka druge četvrtine. Onda je Partizan zaigrao mnogo bolje u odbrani, raznovrsnije u napadu. Ušli su u kontakt igru i veoma brzo su crno bijeli došli do dvocifrene razlike. Vidjela se razlika u klasi koja je na strani Partizana i činilo se da će to biti rutinska pobjeda pošto su vodili (61:46). Onda polovinom treće četvrtine publika pravi pritisak, sudije mijenjaju kriterijum i domaća ekipa polako smanjuje razliku. Huventud je prvi put poveo u drugom poluvremenu na 42 sekunde do kraja nakon slobodnih bacanja Ribasa 83:82. Poslije toga par loših napada Partizana. Ipak imali su gosti šansu za pobjedu. Imali su posljednji napada i za njega sedam sekundi, ali je Gordić izgubio loptu, napravili faul i velika šansa za pobjedu je otišla u nepovrat.

U pobjedničkom timu Pau Ribas najefikasniji sa 18, Nenad Dimitrijević i Konor Morgan su dali po 14, a Ante Tomić 10 poena.

U ekipi Partizana Rašon Tomas 15 poena osam skokova, Nemanja Gordić i Ognjen Jaramaz su dali po 12, Kodi Miler Mekintajer 9, Markus Pejdž, Nikola Janković i Uroš Trifunović po 8 poena.

foto:David Grau

About The Author