Parni valjak kreće iz Badalone!

Parni valjak kreće iz Badalone!

U prvom kolu 7Days Evrokupa, košarkaši Partizana NIS će igrati na gostujućem terenu protiv starog rivala, ekipe španskog Huventuda. Prvi put nakon 9. marta ove godine, crno-bijeli će odigrati zvaničnu utakmicu a pred put u Španiju, trener Partizana, Vlado Šćepanović je izjavio: 

Dugo nismo igrali zvaničnu utakmicu. Ni kao igrač se nikada nisam susreo sa ovolikim periodom bez utakmica. Nisu ni ovi igrači koje sada imamo. Željno isčekujemo da nešto počne, tako da ta neka doza pozitivne nervoze svakako postoji. Čovjeku kada je stalo da dobije utakmicu, mora da bude malo nervozan, jer mu nije svejedno. Uspjeli smo da se spremimo koliko smo mogli. Biće teška zahtjevna utakmica protiv ekipe koja je već odigrala tri kola španskog prvenstva, tri teške utakmice. Na žalost, zbog nemogućnosti organizacije, mi nismo imali više kvalitetnih pripremih utakmica. Nije idealna situacija, ali svakako sa velikim ambicijama idemo u Badalonu”, poručio je Šćepanović. 

Mladi bek, Uroš Trifunović je izjavio: 

“Idemo da pobijedimo. Huventud je već odigrao tri zvanične utakmice, pobijedili su Unikahu i Sevilju, a izgubili su od Reala. Rekao bih da je Huventud tipična španska ekipa. Trče, dosta šutiraju. Mislim da će to biti jedna teška utakmica za nas. Ako uđemo koncentrisani i spremni da igramo u kontaktu, mislim da možemo da pobijedimo”, istakao je Trifunović. 

Meč je na programu u srijedu od 20:45.

(Foto: Dragana Stjepanović) 

About The Author