OKK Feniks počeo pripeme. Cilj je vrh tabele

Sa radom su počele košarkašice banjalučkog Feniksa.

Ova ekipa je prošle sezone osvojila šampionat Republike Srpske, a sada ih očekuje premijerni nastup u Ligi BiH. Trener Darko Kosić u ponedeljak je okupio košarkašice i tako su počele pripreme za narednu sezonu u kojoj ovaj mladi kolektiv ne krije da ima velike ambicije.

“Planiran je veliki broj treninga i pripremnih utakmica, koje će biti odrađene u skladu sa trenutnom situacijom sa virusom Korona”, rekao je Kosić.

U odnosu na ekipu koja je postala šampion Srpske ova ekipe koja će igrati viši rang takmičenja je pojačana sa provjerenim igračicama.

“Pažljivo smo birali košarkašice. Mislim da su to sve prije svega dobre osobe, a samim tim i kvalitetni košarkaši. Mi imamko najveće ambicije u svim takmičenjima koje igramo. U svakom meču idemo na pobjedu”, kaže Kosić.

Reprezentativke BiH Tamara Kapor i Nikolina Džebo garant su ozbiljnih ambicija.

“Poslije duže pauze smo se vratili. Svi smo sa nestrpljenjem čekali da krenemo sa pripremama. Imamo velike ambicije. Cilj je plasman među četiri najbolje ekipe, a kasnije šta bude”, rekla je Tamara Kapor.

“Na samom smo početku. Ono što će krastiti ovu ekipu je mladost i talenat uz par iksusnijih igračica. Biće ovo prava priča. Na nama je da se borimo i rezultat neće izostati. Obzirom da su dovedene dvije reprezentativke BiH težimo ka vrhu. Uvijek je ljepše igrati u ekipi koja teži ka vrhu nego u nekom timu koja tavori”, rekla je Džebo.

Osim Kaporove i Džebo ovog ljeta u klub su došle:Sara Milanović, Jelena Tadić, Nataša Šobot i Vanja Vasilić.

foto: OKK Feniks

About The Author