Juniorska reprezentativka BiH u Orlovima

Orlovi su formiranje ekipe za novu sezonu u WABA ligi nastavili dolaskom juniorske reprezentativke BiH Ines Babić (182 cm, 2001) te novim ugovorom za isto tako juniorsku reprezentativku BiH Dariju Babić (184 cm, 2001).

Ines Babić je u sezonama 2016/17 i 2017/18 u WABA ligi već odigrala nekoliko utakmica za Play Off. U prethodnom prvenstvu BiH je u sarajevskom klubu nakon 14 odigranih utakmica imala prosjeke od 4.1 poena, 2.1 skokova, 0.4 asistencija.

Nakon što me trenerica Dragana Svitlica kontaktirala, jako malo vremena mi je trebalo da se odlučim za saradnju iz razloga što smatram da su Orlovi jedna jako zdrava sredina, zajedno sa trenericom koja mi definitivno može ponuditi odličnu priliku za daljni košarkaški ali i personalni razvoj. U narednoj sezoni definitivno očekujem svoj veliki napredak, te ono što mogu obećati jest da ću sigurno dati svoj maksimum i doprinos kako bismo ostvarili cilj, odnosno osvajanje Prvenstva i Kupa BiH”, rekla je Ines Babić.

Prošli mjesec su nastavak saradnje dogovorile Tamara Rajić i Marina Ristić, a prije Babićeve u klub je stigla i Teodora Trebavac.

foto:fiba

About The Author