Dragana Domuzin: U Španiji je katastrofa

Košarkašica Dragana Domuzin nalazi se u samoizolaciji u Banjaluci.

U posljednji tren sa mnogo peripetija Dragana je uspjela iz Španije gdje je nastupala za ekipu Ekstramadure da dođe do Banjaluke.

“Nakon dugog perioda uspjela sam da dođem kući. U posljednjem trenutku sam se izvukla iz Španije. Tamo je stanje katastrofa. Uglavnom sad sam u samoizolaciji. Tata i ja smo u kući. Odmaram. Sada sam tek svjesna šta sam prošla. Uglavnom odmaram, čitam knjige i družim se s tatom. Kada sam došla najteži momenat mi je bio što imam dva brata i malu sestru i oni su bili u jednoj kući na jednim vratima, a ja i tata kada smo došli smo bili u drugoj kući na drugim vratima i nisam smjela da rizikujem da se grlimo i ljubimo. Izdržaćemo ovih 14 dana i onda će biti sve kako treba i onda ćemo da se grlimo i ljubimo”, rekla je Dragana.

Prvu sezonu u inostranstvu Domuzinova je provela u španskom timu Nisan Al Kazeres Ekstramadura, koja je u trenutku prekida šampionata bila na 12. mjestu.

“Iskreno ja sam prezadovoljna. Ova sezona je bila za mene lekcija, mnogo toga sam naučila, mnogo toga prošla i nadam se da će mi biti lakše kroz daljnju karijeru i život. Bila sam sama tamo ali imala sam prijateljicu Božicu Mujović iz Crne Gore i lakše mi je bilo”.

Španski jezik uspjela je da savlada u onom obimu koji je potreban za košarku.

“Trudila sam se. Što se tiče košarkaških izraza sve sam razumjela. Ostalo je malo teže, treba da se posveti tome”.

Domuzin je iz Orlova za koje je igrala šampionat BiH i Republike Srpske otišla u jednu od najjačih evropskih liga.

“Obzirom da je Prva Španska liga jedna od najjačih u evropi, teško da može da se poredi sa našom ligom, ali ne mogu da kažem ni da je naša liga loša. Dobro se radi s djecom i vidimo da dosta naših talenata ima u evropi. Što se nove sezone tiče još ne razmišljam o tome. Imam dovoljno vremena da vidim šta ću sljedeće sezone”.

foto: Nisan Al Kazeres Ekstramadura

About The Author