Partizan je s razlogom prvi

Košarkaši Mege u ponedjeljak gostuju Partizanu u 21. kolu ABA lige.

Mega se bori za opstanak dok su crno bijeli na čelu tabele s ambicijom da tu i ostanu.

„Ostala su još samo dva kola do kraja i više ne postoji meč koji je bez rezultatskog značaja. Skoro sve ekipe se bore ili za plej-of, najviši plasman, ili za opstanak u ligi i izbjegavanje baraža. Naš prvi protivnik je ekipa Partizana koja je sa razlogom na prvom mjestu na tabeli pošto su najviše pokazali do sada. Izuzetno su kvalitetan tim koji je odlično popunjen na svim pozicijama i igraju sa veoma dugačkom rotacijom, što je jedan od glavnih razloga zašto su do sada bili uspješni u svim takmičenjima. Mi još uvijek nismo obezbijedili opstanak i za tako nešto će nam vjerovatno biti potrebna jedna pobjeda u naredna dva meča. Drugi dio lige smo konstantno dizali formu, tu su bili i neki nesrećni porazi, ali smo konačno vezali pobjede i bar na kratko skinuli pritisak. Ovaj meč nije od onih u kojima možemo da očekujemo da se „vadimo“ za neke prethodne poraze, ali je svakako sjajna prilika da moji mladi igrači odigraju meč u Areni protiv izuzetno kvalitetnog protivnika i da vidimo gdje se trenutno nalazimo u odnosu na najjače ekipe u ligi“, rekao je u najavi meča trener Mege Dejan Milojević.

Luka Ašćerić očekuje tešku utakmicu.

„Svakako nas očekuje teška utakmica s obzirom na to da je Partizan prvi na tabeli i da je domaćin u ovom meču. Međutim, dokazali smo u prvom susretu da smo dobrim dijelom utakmice uspevali da im pariramo, ali ne i svih 40 minuta što je protiv takve ekipe neophodno. Mi se borimo za opstanak, već duže vrijeme smo u usponu forme, zabilježili smo veoma važne pobjede, ali još ništa nije gotovo. Sigurno je da imamo veliki motiv da pokušamo da dođemo do iznenađenja koje bi nam vjerovatno i obezbijedilo opstanak u ABA ligi. Na nama je svakako da damo sve od sebe uz agresivnu odbranu tokom cijelog meča, a ako nam se ukaže šansa i za nešto više, nadam se da ćemo uspjeti da je iskoristimo.“

ABA LIGA, 21. kolo:

Igokea – Cibona 84:97

subota

Mornar – Krka82:73

nedelja

Zadar – Primorska 99:79

ponedeljak

FMP – Crvena zvezda 17.00
Cedevita Olimpija – Budućnost 19.00
Partizan – Mega 21.00

TABELA: Partizan 16-4, Budućnost 15-5, Zvezda 13-7, Mornar 13-8, Primorska 12-9, Cedevita Olimpija 12-8, FMP 10-10, Igokea 7-14, Cibona 7-14, Zadar 6-15, Krka 6-15, Mega 6-14.

foto.Nikola Vuruna/Igokea

About The Author