Trinkijeri i Gordić pred Cedevita Olimpiju: “Ponoviti energiju iz meča protiv Virtusa”

U subotu Partizan NIS od 19 časova dočekuje Cedevita Olimpiju u okviru 15. kola ABA lige.

Dva tima su se ove sezone sastala već dva puta. U finalu regionalnog Superkupa koji je odigran u Zagrebu, crno-bijeli su ubjedljivo trijumfovali sa 99:77, da bi Cedevita Olimpija uzvratila u 4. kolu ABA lige rezultatom 85:69. Novi meč, na programu je u subotu,

Pred sutrašnju utakmicu protiv Cedevita Olimpije, trener Partizana NIS, Andrea Trinkijeri je izjavio: 

“Pred nama je utakmica od velikog značaja za obe ekipe. Dolazi nam Cedevita Olimpija, tim od kojeg smo izgubili u prvom dijelu sezone i tim koji se bori za najviši plasman u ligi. Zbog toga, suvišno je govoriti koliko će važno biti da onu energiju koju smo na terenu i tribinama Arene videli u srijedu, vidimo sutra ponovo”, istakao je Trinkijeri. 

Plejmejker crno-bijelih, Nemanja Gordić, ističe iskustvo rivala, ali vjeruje u uspjeh Partizana. 

“Oni su tim koji je pun iskusnih igrača. To su momci koji su igrali velike utakmice i osvajali puno trofeja do sada i sigurno je da znaju kako se igraju ovako važni mečevi. Sa druge strane, vjerujem da ćemo mi biti u stanju da odigramo slično kao protiv Virtusa, sa velikom energijom i da ćemo uz podršku naših navijača uspjeti da dođemo do pobjede”, poručio je Gordić. 

ABA liga, 15. kolo

Petak
Cibona – Zadar 20.00

Subota
Krka – Budućnost 17.00

Partizan – Cedevita Olimpija 19.00

Mornar – Primorska 21.00

Nedjelja
Igokea – FMP 20.00

Ponedjeljak
Mega Bemaks – Crvena zvezda 17.00

Tabela: Budućnost 11-3, Partizan 11-3, Cedevita Olimpija 10-4, FMP 9-5, Primorska 8-6, Crvena zvezda 8-6, Mornar 7-7, Krka 5-9, Igokea 4-10, Cibona 4-10, Zadar 4-10, Mega 3-11.

foto:Dragana Stjepanović

About The Author