Cedevita Olimpija u Zagrebu do 10. pobjede

Cedevita Olimpija u 13. kolu pobijedila Cibonu u Zagrebu.

Ljubljančani su slavili pobjedu 82:84 (17:26, 21:13, 24:22, 20:23). Imala je Cibone gotovo dobijen meč. Vodili su 82:79 i napad na 48 sekundi do kraja. Onda Toni Katić gubi loptu i meč se preokreće, a pobjedu gostima su obezbijedili Jaka Blažič i Majkl Hopkins sa linije slobodnih bcanja. Imala je Cibona posljednji napad, ali je dva puta promašio Filip Bundović.

Najefikasniji u timu Cedevite Olimpije bio je Rajan Boutrajt sa 17 poena, Jaka Blažič je dao 14, a Majkl Hopkins 13, Maik Cirbes 12.
Kod Cibone prednjačio je Šejn Gibson sa 20 poena, dok je još dvocifren bio Ivan Novačić sa 12 poena.

„Igrači su dali sve od sebe i dok god je tako ja nemam nikakav problem s njima, a ni oni sa mnom. Bilo je grešaka i zbog tih smo grešaka na kraju izgubili utakmicu, uz loš postotak šuta za tri poena i slobodnih bacanja. Da nismo napravili neke gluposti mislim da smo trebali dobiti utakmicu. No, to se događa. Gluposti se događaju i većim, skupljim igračima. Meni je bitno da su oni dali sve od sebe i onda nije problem ni izgubiti utakmicu. Žao mi je igrača jer su teško podnijeli ovaj poraz. Vjerujem da će se ovo negdje vratiti. Ovu je utakmicu Bundović imao temperaturu, Bilinovac je imao smrtni slučaj u obitelji pa je odmah otišao kući, stoga stvarno nemam što prigovoriti svojim dečkima”, rekao je Ivan Velić trener Cibone.

Znao sad da će biti teška utakmica. I igračima sam u svlačionici napomenuo da moramo biti čvrsti i vjerovati u pobjedu. Uspjeli smo jednu lošu situaciju okrenuti u svoju korist i zbog toga sam sretan. Ne bi bilo nezasluženo ni da je pobjedila Cibona, imali su 8 razlike. Zicer je promašen s njihove strane i tu smo dobili vjetar u leđa. To su sve neke stvari koje se onutar utakmice događaju. Bitna je utakmica kao i njima, obzirom da oni traže komotniju situaciju za kraj sezone, a nama je svaka bitna za što bolji plasman“, rekao je trener Cedevita Olimpije Slaven Rimac.

ABA LIGA 13. KOLO

petak

Igokea – Mornar 98:91

nedjelja

Cibona – Cedevita Olimpija 82:84

Krka – Zadar 18.00

Partizan – Primorska 21.00

ponedjeljak

Budućnost – Crvena zvezda 18.00

Mega – FMP 21.00

TABELA: Cedevita Olimpija 10-3, Budućnost 9-3, Partizan 9-3, FMP 8-4,Primorska 8-4, Mornar 7-6, Crvena zvezda 7-5, Krka 4-8, Cibona 4-9, Zadar 3-9, Igokea 3-10, Mega 2-10.

foto:Cibona

About The Author