Mladi Krajišnik IZBAČEN iz Lige! Ima pravo žalbe

Mladi Krajišnik nije se pojavio na meču sedmog kola Premijer lige BiH protiv Brčanke u Brčkom na utakmici koja je bila zakazana za subotu zbog neizmirenih obaveza prema KS BiH.

Nakon toga komesar takmičenja Siniša Jakovljević donio je odluku da se utakmica registruje službenim rezultatom 20:0 za Brčanku, a potom da se svi rezultati Krajišnika iz narednih šest kola brišu, pošto se ekipa isključuje iz prvenstva BiH, te se u narednoj prebacuje u niži rang takmičenja.

U obrazloženju ove odluke komesar takmičenja Siniša Jakovljević je naveo:

ŽKK Mladi krajišnik nije izmirio svoje finansijske obaveze prema KS BiH po osnovu odluka organa KS BiH. Na osnovu informacije o neizmirivanju obaveza Komesar takmičenja otkazao je utakmicu br. 42. Budući da Propozicije takmičenja ne poznaju kao opravdan razlog neodigravanje utakmice zbog neizmirivanja finansijskih obaveza, Komesar Prvenstva BiH cijeni da je ŽKK Mladi krajišnik odgovoran za neizvršavanje svojih obaveza, prouzrokujući time da se utakmica ne može odigrati u zakazano vrijeme. Prema Čl. 59H, stav 1. Propozicija Prvenstva BiH utakmica je registrovana službenim rezultatom 20:0 u korist ŽKK Brčanka. Budući da je ŽKK Mladi krajišnik izgubio i utakmicu br. 3 službenim rezultatom, u skladu sa Čl. 59H stav 2. Propozicija Prvenstva BiH ekipa ŽKK Mladi krajišnik se isključuje iz Prvenstva BiH 2019-20. i prebacuje u niži rang za narednu sezonu, bez mogućnosti nastupa u Prvenstvu BiH u prvoj narednoj takmičarskoj sezoni. Svi rezultati koje je postigao ŽKK Mladi krajišnik u prvih 6 kola se brišu (Čl.59H stav 7.).

Na ovu Odluku dopuštena je žalba u drugom stepenu koja se podnosi Takmičarskoj komisiji KS BiH.

foto.Kosarka24.ba

About The Author