Filip Adamović trojka za pobjedu (VIDEO)

Ekipa Monsa je lider na tabeli šampionata Belgije.

Trener ekipe je Vedran Bosnić, koji je selektor reprezentacije BiH, dok igrom kluba diriguje Filip Adamović, a dio tima je i bivši košarkaš Igokee Kejtin Rajnhart. Trenutno ekipa nakon sedam odigranih kola ima pet pobjeda i dva poraza.

“Stvarno sam prezadovoljan. Vedran me lično zvao da dodjem, da budem lider ekipe. Igramo dobro, medju najboljim ekipama smo. Lično, imao sam malo spor početak sezone, ali prethodnih par utakmica sam uhvatio ritam”, rekao je za naš portal Adamović, koji je iz Igokee prešao u Mons.

Adamović je odigrao svih sedam mečeva u šampionatu i na prosjeku je od 7,9 poena, 4,4 asistencije i 2,9 skokova za 28 minuta koliko igra u prosjeku. Bio je jednom najkorisniji igrač kola. Najbolju partiju pružio je ovog vikenda kada je u pobjedi protiv ekipe Alst 68:67 postigao trojku za pobjedu i na kraju dao 15 poena uz šest asistencija. Prethodno je pogodio i tri bacanja za 65:66.

“Bila je jako teška, fizička utakmica, na mali broj poena. Aalst je odlicna ekipa, za koju igraju dva bivša igrača Budućnosti, Mihajlović i Maraš. Gubili smo bukvalno do posljednje sekunde, ja sam imao tu sreću da pogodim tricu sa devet metara za pobjedu”, skromno će Adamović.

Pogledajte trojku za pobjedu Filipa Adamovića.

foto:monshainaut.be

About The Author