Ne plašim se da preuzmem odgovornost

Povratnik u košarkaški klub Leotar Marko Rikalo je već u pripremnom periodu pokazao da će biti lider trebinjskog tima.

Od pet odigranih kontrolnih mečeva u tri je bio najefikasniji igrač, te pokazao da je njegov povratak pun pogodak. Povremeni reprezentativac BiH ističe da se lako uklopio u svoj klub .

“Sigurno da mi je drago što sam opet u Leotaru, koji se vratio u Premijer ligu BiH. Odlično poznajem ekipu koja je sastavljena većinom od domaćih košarkaša, sad smo se vratili Aleksić i ja tako da nije bilo potrebe za privikavanje. Radimo kvalitetno i nadamo se dobrim rezultatima kad krenu zvanični mečevi. Što se tiče poena, ne plašim se odgovornosti i da preuzmem ulogu lidera. Stekao sam iskustvo u drugim klubovima i zemljama tako da sam puno opušteniji. U Mađarskoj sam igrao na pozicijama 1 i 2, tako da je moja želja da svojim partijama što više pomognem klubu”, istakao je Rikalo za “Srpskainfo”.

Trebinjci u novu sezonu ulaze pojačani i čini se da svi jedva čekaju zvaničan start, ne samo igrači već i navijači.

“Leotar je povratnik u elitu, tako da je naš prvi cilj da se izborimo za što raniji opstanak. Dobro radimo i lično mislim da možemo da ostvarimo i bolji rezultat, a liga će biti veoma kvalitetna i ujednačena. Igraće tu i učesnici ABA lige tako da će od starta biti zanimljivo, a mi dočekujemo veoma kvalitetan tim Sparsa koji je okupio nekoliko reprezentativaca. Ono što mi je drago da se publika zaželjela košarke u Trebinju već protiv Lovćena je bila ispunjena dvorana tako da očekujem da tokom lige imamo veliku podršku”, dodao je Rikalo.

Rikalo je nakon Leotara igrao za tuzlansku Slobodu, zatim u Češkoj (Sokoli) i Mađarskoj (Budimepešta).

“U Mađarskoj sam zaista puno naučio od trenera Aleša Pipana koji mi je dao novu ulogu u timu i gdje sam igrao na dvije pozicije. Tu sam zaista napredovao i stekao veliko iskustvo koje će mi sigurno pomoći u nastavku karijere”, dodao je Rikalo.

foto:KK Leotar

About The Author