Partizan sa 10:0 dolazi u Laktaše. Igokea sprema odgovor

Košarkaši Igokee u prvom kolu ABA lige dočekaće Partizan.

Igokea će pokušati da u prvom kolu nanese i prvi poraz Partizanu, koji još nije izgubio meč ove sezone računajući i pripreme. Dolaze kao osvajači Superkupa ABA lige, a u Evrokupu su zabilježili pobjedu u prvom kolu u Veneciji. Uz to Partizan će tradicionalno u Laktašima imati veliku podršku navijača.

U odsustvu Aleksandra Trifunovića ekipu će voditi Marko Barać, koji je prošle sezone vodio filijalu crno bijelih zemunsku Mladost.

“Oformili smo novi tim koji je radio vrlo kvalitetno od početka priprema i prevashodan cilj nam je bio da momke koji nemaju iskustvo igranja u ABA ligi pripremimo za specifičnosti ove lige kao što su kontakt, intenzitet, energija koja je potrebna da se dobije utakmica”, rekao je Barać:

Tu bih vidio prvi zadatak koji je u vezi sa utakmicom protiv Partizana. Moramo da uđemo u utakmicu sa energijom koja će biti veća od njihove kako bismo igrali egal u bilo kojem smislu. Partizan je pokazao zavidan nivo kvaliteta od početka priprema kao i u zvaničnim mečevima. Ekipa koja je pravljena samo za borbu za trofeje od igrača koji imaju iskustvo igranja u Evropi, u Evroligi, Evrokupu i sa kvalitetnom bazom domaćih igrača. Naš zdravstveni bilten je izvanredan. Svi su zdravi i spremni i svi jedva čekaju da utakmica počne“.

Novi kapitene ekipe je Savo Lešić koji će drugu sezonu nositi dres Igokee. Zna šta ga očekuje protiv Partizana.

“Neće biti nimalo laka utakmca. Partizan je u odličnoj formi, trijumfovali su u Super Kupu i kroz te utakmice ali i u Evrokupu pokazao je zavidan kvalitet. Nema tu neke velike filozofjie. Mi ćemo pokušati što bolje da se pripremimo i da odgovorimo na zahtjeve na toj utakmici. Sigurno da ulogu favorita prepuštamo Partizanu ali mi imamo veliku želju da pokažemo da radimo dobro, da imamo dobar tim i vidjećemo dokle ćemo dogurati”.

Meč Igokea – Partizan igraće se u subotu od 18 časova.

foto:kosarka24.ba

 

About The Author