Trinkijeri: Nismo izabrali pravu odjeću i obuću (VIDEO)

Izjave trenera Partizana i Primorske.

Namučio se Partizan u polufinalu protiv Primorske i tek u posljednjoj dionici su slomili otpor novog člana ABA lige.

“Teška utakmica protiv iskusnog, dobrog tima koji skupa igra dovoljno vremena da igraju pametnije nego mi. Bili smo jako mekani, nedovoljno fokusiraniu odbrani. Moramo igrati odbranu, pomoći sa strane i tu je naša sezona”, rekao je trener Partizana Andrea Trinkijeri i nastavio:

Nismo izabrali pravu odjeću i obuću za ovu utakmicu, bili smo previše elegantni. Košulja je bila perfektna, kravata, sve… To nije za nas. Mi smo radnička ekipa. Mora da se ‘pegla’ gore-dole. Tražiću pet igrača koji to rade, kad ih nađem – oni igraju”.

Novinare je zanimalo da prokometariše Rašona Tomasa koji igra na vrhunskom nivou otkako je došao u klub.

“Ima neviđenu energiju. Mora puno da nauči, ovo mu je tek druga sezona u Evropi. Ima dobre utakmice, ali mislim da je jako važno kako je ekipa primila njegov stil igre, koji nije najlakši, jer je igrač koji može da pokrije tri pozicije. Mi mu mijenjamo pozicije i ekipa je to jako lijepo prihvatila i pratimo to. Njegov razvoj odvija se zahvaljujući njegovom talentu i drugim našim igračima”.

Jurica Golemac smatra da je pobjeda Partizana zaslužena.

“Zaslužena pobjeda Partizana. Nismo izdržali psihički i energetski cijelu utakmicu. Odgovorili smo im  tri četvrtine, a onda smo pali u skoku, energiji i koncentraciji i to je razlika između velikih ekipa i malo manjih. Sigurno da nama ne odgovaraju dvije utakmice u tri dana. Danas nemam što zamjeriti svojim dečkima izuzev tih zadnjih nekoliko minuta kad smo pali, da ne kažem odustali, ali ovo je prvi poraz u 6 mjeseci tako da moramo učiti.”

foto:printscreen/youtube

About The Author