Igokea blizu naredne runde

Košarkaši Igokee savladali su u Laktašima Nimburk u meču 5. kola FIBA Lige šampiona.

Igokea je slavila pobjedu 76:69 (26:25,13:19, 23:8,14:17). Za tim Dragana Bajića ovo je bila druga pobjeda, a za Nimburk treći poraz.

Poslije izjednčenog prvog poluvremena Igokea je krajem treće četvrtine došla do dvocifrene prednosti 63:53. U posljednjoj dionici su domaći košarkaši imali i 70:54, ali su gosti prišli na 73:69. Onda je Voler pogodio trojku za 76:69, koja je prelomila meč.

“Dinamična utakmica i veoma zahtjevna. Nismo u prvom poluvremenu radili ono što je bilo potrebno, nismo iskontrolisali kraj te druge četvrtine gdje su se oni odlijepili na nekih pet poena prednosti. U poluvremenu smo se dogovorili šta treba da ispravimo, na koji način da dođemo do te pobjede i mislim da smo u nastavku bili bolja ekipa”, rekao je Marko Jošilo.

Oba ekipe su tokom meča mijenjale odbrane i bio je to zahtjevan susret što se tiče taktike.

“Prvo poluvrijeme je proteklo u traniziciji na obje strane, drugo u nekim zonskim odbranama i nadigravanju. Na kraju, mislim da smo mi dobro odgovorili na sve te zahtjeve imali malo i sreće I došli do važne pobjede”, dodao je Jošilo.

“Čestitam momcima na pobjedi, a kolegi Sekuliću želim sve najbolje u daljem takmičenju. Ja najbolje znam koliko je bilo teško pripremiti se za ovaj meč. Sigurno nije bilo lako nakon veoma iscrpljujuće utakmice protiv Partizana, veoma brzo nam je došao Nimburk. Zbog toga sam u pripremi, nakon poraza od Partizana probao da momke maksimalno rasteretim tog poraza. Kao trener sam stao ispred njih i preuzeo odgovornost za taj poraz. Poslije utakmice mogu da kažem da sam uspio da ih psihološki rasteretim i ušli su u ovaj duel kako treba”, rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Igokea je imala čak pet dvocifrenih košarkaša, Marko Јošilo je meč završio sa 14 poena, a Aleksa Radovanov i Markel Starks su imali po 12. Džejms Robinson je postigao 11, a Dešon Stivnens 10 poena. Nadomak tripl -dabla bio je Dalibor Ilić koji je meč završio sa devet poena, osam skokova i devet asistencija. Kod gostiju blistao je Džerik Harding sa 25 poena, Dementre Rivers je dao 17, a Lukaš Paliza je ubacio 11 poena.

U posljednjem kolu grupne faze Igokee gostuje u grčkoj ekipi Paoka.

foto:championsleague

About The Author