Zvezda je favorit, bolji su i od Budućnosti

Andrea Trinkijeri i Novica Veličković pred polufinale ABA lige protiv Crvena zvezde.

Polufinalna serija plej ofa ABA lige počinje u subotu utakmicom Crvena zvezda – Partizan u kojoj Zvezda ima prednost domaćeg terena.

“Svaki dan sam sa ekipom i osjećam da smo rasterećeniji. Polufinale ABA je jedna stanica za nas. To su moji igrači shvatili. Zvezda je pred finišom. Napravili su ekipu, fantastičnu, da se odmah vrati u Evroligu. Dugo nisam vidio toliko talenta u ABA ligi. Oni su favoriti, realno. Za nijansu su, po meni, bolji od Budućnosti koja igra Evroligu. Tempirali su formu, nemaju povrede, sve kako treba”, rekao je trener Partizana Andrea Trinkijeri.

Njegova ekioa posljednjih dana ima puno problema sa povrijeđenim igračima.

“Imali smo četiri teške nedelje, više su bili lekari na terenu, terapije… Gledam ekipu i lepo je ono što vidim. Uvek poštujem protivnika, znam šta oni mogu, ali nema tu puno priče”.

Obrazložio je zašto je Zvezda favorit.

“Perperoglu je iskusan evroligaški igrač, Reglend je imao važnu ulogu u Rusiji, Beron fantastičan šuter, još se sjećam kako je pet puta dao trojku preko četiri igrača. Nije bilo dosta, dodje Rivers, koji je važan evroligaš. Imaju fantastične srpske igrače. Lazić ima više trofeja nego svi njegovi saigrači zajedno. To se mora poštovati. Dobrić, Davidovac… Čović je ‘gejm čejndžer’, udje sa klupe i uvijek je spreman. Ima materijala zašto su oni favoriti”.

“Nije vreme da gledamo šta je bilo. Ovo je bio najveći izazov u mojoj karijeri, početak, uslovi, protivnici… Ne znam šta će se sutra desiti, ali sam ponosan trener Partizana. Dali smo sve od sebe, neki put je bilo dovoljno, neki ne. Idemo na bolje, a na kraju sezone ćemo pričati”, rekao je Trinkijeri.

Kapiten Partizana Novica Veličković odigrao je mnoštvo sličnih utakmica u karijeri.

“Znam šta nosi derbi i šta nose ovakve serije. Treba se spremiti za sve to. Za neke momke je ovo novo, neki su već doživjeli ovu vrstu pritiska na nekim drugim mjestima. Kao najiskusniji gledam da pomognem što više mogu. Najlakše je da krene utakmica i da se igra košarka”, rekao je Veličković.

Finale Kupa u Nišu je pokazalo njegovoj ekipi da “može”.

“Nismo ni spomenuli tu utakmicu. To je ostalo iza nas. Bila je borba za trofej, drago mi je što smo ga osvojili, ali to stvarno nema veze sa ovim. Ta utakmica nam je pokazala da možemo”, kazao je Veličković.

Prva utakmica igraće se u subotu od 19.00 u hali “Aleksandar Nikolić”.

Foto.printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili