Zlatan Prešić držao predavanje Rusima

U Moskvi održano Superfinale Sverusijskog NCAA pod nazivom “Kup Belova”.

Na Superfinale plasirali su se: Univerzitet iz Moskve imena Lomonosova, Moskvska Državna akademija fizičke kulture, državni Univerzitet dizajna i savremenih tehnologija iz Sankt Peterburga i Jekaterinburski državni univerzitet.

Pobjednik Superfinala je Moskovski Univerzitet imena Lomonosova!

U okviru ovog košarkaskog praznika održano je i nekoliko pratećih aktivnosti, Savjet Asocijacije Studentskog basketbola, kao i trenerski panel o daljnjem razvoju Studentske Lige Rusije! Predstavnik Srpske škole kosarke, trener Zlatan Prešić, koji već nekoliko godina radi u Studentskoj košarci Rusije, a prije toga i sa velikim uspjehom u Evroligašu “Himkiju”, održao je predavanje na temu “Rad sa talentovanim igracima koji su perspektiva Ruske studentske košarke i Aspekt uticaja inostranih igrača na razvoj Ruske studentske kosarke”.

Pored njega, predavanja su održali i Šef svih omladinskih kategorija u PBC “CSKA” Andrej Maljcev kao i trener Sergej Laptev iz Ruskog Drzavnog Univerziteta Sporta.

Istovremeno, autoritet Zlatana Prešića u Studentskoj košarci Rusije, ogledao se na tome, što je svojim angažmanom i autoritetom omogućio mladom timu ” Student Igokea” prisustvo na velikom Medjunarodnom studentskom turniru “Moskva 2018” koji ce se održati u glavnom gradu Rusije u periodu od 17-24.5.2018. a koji ce okupiti uz dvije ruske ekipe još 14 inostranih Univerziteta!

foto:Zlatan Prešić/privatna arhiva

About The Author

Možda ste propustili