Zdovc: Musa je naša najveća rupa

U nedjelju pada odluka o prvom finalisti ABA lige.

Budućnost i Cedevita odigraće u nedjelju treću utakmicu polufinala ABA lige. U prva dva meča ekipe su koristile prednost domaćeg terena.

“To je majstorica, treća utakmica u seriji. Već smo puno pričali na tu temu. Nemam nekog posebnog osjećaja što bi se moglo dogoditi i što će biti. Mi smo imali svoju priliku dobiti dolje prvu utakmicu, no nismo je iskoristili i uzeli pobjedu, tako da će nekako na papiru ovo sada biti još teže. Moramo dolje odigrati puno bolje i čvršće nego u prvoj utakmici, tako da mislim da će ta utakmica biti kompletno drugačija nego prva. Biće više nervoze jer je zadnja. Mislim da će igrači dati sve od sebe i neće tu biti velikog taktiziranja. Igramo u jednoj teškoj atmosferi. Znamo da je Budućnost ove sezone kod kuće izgubila samo dvije utakmice, protiv Darušafake i Kubana, i nadam se da ćemo dati svoj maksimum”, rekao je trener Cedevite Jure Zdovc.

Novinari su Zdovca pitali jesu li moguće neke nove zamke Budućnosti?

“Sve je moguće. Mada dosad nismo primijetili nešto. Oni će nas napadati gdje smo mi najslabiji i to nije nikakva tajna. Posebno napadaju Musu, koji je defanzivno naša najveća rupa, no i on može, ako hoće. Napadaju nas tamo gdje znaju da smo tanki u obrani i igrači tu jednostavno moraju u obrani pokazati neki osobni ponos. Dosta igraju i na niskom postu i tu su nas u prvoj utakmici dosta kaznili, mada su to bili teški šutevi. U drugoj smo mi tu već bili jači. Mi moramo odigrati timsku obranu i ako ćemo opet ondje igrati na 90 poena bit će teško”, rekao je Zdovc.

Amerikanac Vil Čeri promašio je u finišu prve utakmice dva slobodna bacanja i uveliko komovao porazu Cedevite.

“To je velika utakmica, očito. Obe ekipa moraju pobijediti, a u obje dosadašnje utakmice u doigravanju borba je bila žestoka. Mislim da je publika u obje dvorane imala veliki uticaj na pobjede domaćina. U Podgorici je vruća dvorana i navijači su ludi, no mi moramo napraviti ono što treba i ne dozvoliti da na nas utiče publika. To je važna utakmica, no naš trener radi odličan posao i dobro nas priprema. Mislim da obe ekipe osjećaju pritisak, posebno mi. Ušli smo u ovu sezonu s velikim očekivanjima, a ta očekivanja nisu bila da stanemo u polufinalu”, rekao je Čeri.

Majstorica Budućnost – Cedevita igraće se u nedjelju od 19 časova.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili