Vujošević: Najteži poraz u karijeri

Selektor BiH nakon poraza od Francuske u Tuzli.

Moćna Francuska je u Tuzli protiv oslabljenje BiH slavila pobjedu od 50 poena razlike 102:52 u petom kolu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Selektor “Zmajeva” ili onog što je od njih ostalo Duško Vujošević nije krio razočaranje zbog ovog poraza.

“Ovaj poraz je ubjedljivo najveći u mojoj trenerskoj karijeri, iako je bilo raznih. Ima različitih poraza, ali ovo je iznad svega”, rekao je na početku obraćanja medijima u Tuzli Vujošević.

“Za to smo odgovorni ja, igrači koji su bili tu, ali i oni koji su otkazali dolazak. Ovo ne može biti dobro veče za one koji vole Bosnu i Hercegovinu”.

Uprkos porazu, a zahvaljujući pobjedi Rusije protiv Belgije, BiH ide u narednu rundu.

“Prošli smo zahvaljujući pobjedi Rusije protiv Belgije, ali smo dobili žestoku lekciju da nam naredni krug može biti veliko brukanje ukoliko ne nađemo metod i način da se ispravi naš kompletan sastav. Nismo pokazali večeras dovoljno karaktera, čvrstine i borbenosti”, rekao je Vujošević.

Elmedin Kikanović zaigrao je za reprezentaciju iako je prije par dana završio obaveze u Monaku.

“Mi imamo mlad i talentovan tim u kojem neki igrači prvi put igraju. Ovo je veliko iskustvo za naše mlade igrače, kao i lekcija. Sada se moramo pripremiti za utakmicu protiv Belgije, jer se bodovi porenose u iduću fazu”, zaključio je Kikanović.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili