Vlašić: Ove godine smo svima meta

Trener Zrinjskog o narednoj sezoni.

Košarkaši aktuelnog šampiona BiH, mostarskog Zrinjskog spremaju se za novu sezonu. Naredne sezone braniće titulu šampiona Bih, i u Drugoj ABA ligi pokušati ostvariti što bolji rezultat.

“Za ovaj period priprema zadovoljni smo učinjenim, ali još nismo kompletni za sezonu koja nas očekuje. Smailagić nam je povrijeđen, Šutalo se pomalo vraća u trenažni proces, a Ramljak koji bi trebao ostati s nama takođe ima povredu i očekujem da kroz jedno desetak dana. Do našeg turnira koji je na rasporedu 14. i 15. 09. nadam se da će svi igrači biti na raspolaganju. Mislim da smo ovaj dio priprema odradili dobro s prof. Miranom Peharom koji je to i ovdje u dvorani i vani obavio temeljno. I lani smo se pripremili dobro i vidjeli ste da smo do zadnjeg dana izgledalo dobro i trkački moćno. Sada počinjemo malo intenzivnije raditi na košarkaškom dijelu i na slaganju igre. Imamo ponovo dobru atmosferu u ekipi, igrači koji su nam se priključili dobro su se uklopili i definitivno sam zadovoljan do sada učinjenim, i mislim da ćemo i ove godine imati ozbiljnu ulogu u prvenstvu i ABA 2 ligi”, rekao je trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić za portal hercegovina.info.

U zrinjskom je na probi američki košarkaš Stiven Spit. On je brant najboljeg golfera današnjice Dćordana Spita.

“Da tu sa nama je Stiven Spit i on će biti desetak dana na probi, pa ćemo nakon tog perioda vidjeti što ćemo dalje”.

Navijače interesuje da li moguć lanjski scenarij i odbrana titule?

“Sada je o tome teško govoriti. Što se nas tiče mi ćemo dati sve od sebe. Evo već dvije godine mi stalno radimo korak naprijed, stalno podižemo kvalitet igre i ozbiljnost kluba sa svim segmentima. Ja sam optimista, ali ovako rano razbacivati se nekim velikim obećanjima je teško. Mi se prvo moramo iskompletirati, pa vidjeti kako ćemo izgledati, pa tek onda ćemo vidjeti kakav imamo potencijal i imamo li karakter za velike stvari. Ja se nadam da imamo, ali ni drugi neće sjediti i čekati, nego će se nastojati pojačati, i sigurno je da ćemo ove godine svima biti meta”.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili