Lučić: Navikao sam u Partizanu

Vladimir Lučić ljeto provodi u saniranju povrede.

Iza bivšeg kapitena Partizana Vladimira Lučića je sezona u kojoj je sa Bajernom osvojio titulu šampiona Njemačke, igrao polufinale Evrokupa, ali imao i dosta problema sa povredom stopals, zbog koje je morao na operaciju, pa i da „ponovo uči da hoda”…

Sigurno najbolja sezona u istoriji kluba”, rekao je Lučić za “Žurnal”.

Sada je ponovo na rehabilitaciji.

Maltene odmah poslije operacije sam znao da ću na kraju sezone morati da izvadim taj šraf. Sve je očekivano. Znao sam i da ću morati da mirujem šest nedelja. Jedno vrijeme sam čak bio i na štakama. Sada funkcionišem normalno”.

Počeo je i da trenira…

Radim neke vježbice, ono što mogu, što ne zahtjeva trčanje”, objasnio je Lučić.

U sezoni koja dolazi sve će biti drugačije.

U novoj sezoni želiš da ostvari što bolji rezultat u Evroligi, da ostaneš nepobijeđen u domaćoj. Sada moramo da branimo, što je dosta teži posao. To breme mi je poznato još iz vremena kada sam igrao u Partizanu. Kada si na vrhu, svi žele da te obore. Iako Bajern nema takvu košarkašku tradiciju, sam brend koji nosi Bajern Minhen je dovoljan da budeš veliki motiv svim protivnicima”.

Priznao je da mu je teško pao iznenadni odlazak Aleksandra Đorđevića sa klupe Bajerna, ali da kao profesionalac takve stvari mora da prihvati.

“Sve su to stvari koje se dešavaju, koje su u ovom poslu normalne. Ja sam i dalje igrač Bajerna. Nastavljaš dalje sa željom da pobijediš i motivom da završiš nešto što si počeo, bez obzira ko je trener. Nadam se da ću imati priliku da još sarađujem sa Đorđevićem u reprezentaciji”, zaključio je Lučić.

foto:fcb-basketball.de

About The Author

Možda ste propustili