Mogao je sa samo jednom rečenicom da promijeni moj san, a nije

Ako počnemo od toga odakle sam i kako krenuo, kad mi je otac dozvolio da odem sa 14 godina i dokle sam stigao stvarno je nevjerovatno – navodi Vlade Divac.

Tačno tri decenije, poslije odluke Džerija Vesta da ga na draftu odabere za nasljednika slavnog Karima Abdul Džabara u Los Anđeles Lejkersima, Divac će ove jeseni u Springfildu dobiti sve počasti za ono što je tokom godina u NBA zaslužio- biće primljen u Kuću slavnih.

“Ako počnemo od toga odakle sam i kako krenuo, kad mi je otac dozvolio da odem sa 14 godina i dokle sam stigao stvarno je nevjerovatno. Mogao je sa samo jednom rečenicom da promijeni moj san, a nije. Pustio me je da sanjam svoje snove… “, ukazao je Divac u razgovoru za “Zurnal” na raskrsnicu koja je opredijelila njegov životni put.

Ne mari za to što članska karta iz Springfilda nije došla ranije.

“Sve dođe u svoje vrijeme. Moja generacija je doprinijela razvoju NBA, kao što će nove generacije koje dolaze, doprinijeti novom usponu. Košarka je u našim venama, ovo je samo nastavak onoga što su Aca Nikolić i njegovi savremenici napravili. Sad dolazi red na moje „vršnjake”.

Odrastao je u gradu kroz koji su od 14. veka prolazili karavani, u kome žive ljudi raznih naroda, vjeroispovesti i uvjerenja, vaspitan je da ljude razlikuje samo po tome da li su dobri ili loši. Tako i ovog puta ne razvrstava članove Kuće slavnih, po granici nekadašnjih republika.

“I profesor Nikolić, Praja, Bora i ja smo na kraju krajeva došli iz jugoslovenske škole. Sve je to naša košarka”, kaže Divac, koji učitelja Krešu Ćosića, saigrače Dražena Petrovića Dina Rađu, pa i Mirka Novosela smatra „svojima”.

Čestitka je stigla od klubova u kojima je ostavio najdublji trag – Partizana i Sakramenta.

Foto:kss

About The Author

Možda ste propustili