Obradović: Da zaštitimo sebe…

U Madridu osnovana Unija košarkaških trenera.

Unija košarkaških trenera stvorena je nekoliko mjeseci od osnivanja Unije igrača Evrolige. Predsjednik Unije je trener Fenerbahčea Željko Obradović, potpredsjednik je trener Real Madrida Pablo Laso, dok će Goran Šašić biti izvršni direktor ovog projekta.

“Ove sezone osam trenera je otpušteno. Prva stvar koju želimo je da zaštitimo sebe, da zaštitimo Evroligu, da razumijemo situaciju, da se osjeća sigurno, da se osjeća dobro i da ima poverenja. Želimo da poštujemo jedni druge. Ovo je važan korak za budućnost košarke u Evropi”, rekao je predjednik Unije trenera Željko Obradović.

Pablo Laso vjeruje da će ovo udruženje značiti mnogo u budućnosti.

“Moramo i mi kao treneri da razmišljamo o budućnosti i o onim kolegama koji će doći na mjesta trenera kasnije. Imamo Sindikat igrača, sudija, naš glas je bio potreban. Osjetili smo da treba da budemo jednoglasni, da zajedno donosimo odluke i da razgovaramo o svemu. Ovo je tek prvi dan i nadamo se da ćemo biti važni i u budućnosti”.

Članovi Unije su i Ćavi Paskval, Neven Spahija, Ahmet Čaki, Jorgos Barcokas, Dejan Radonjić, Dejvid Blat, Janis Sferopulos, Jasmin Repeša, Šarunas Jasikevičijus, Simone Pjaniđani, Velimir Perasović i Selčuk Ernak.

foto:eurohoops

About The Author

Možda ste propustili