U Zadru na znaju gdje im je bek

Zadar u problemu pred mečeve odluke.

Nakon završnice Kupa Krešimira Ćosića svi igrači Zadra dobili su slobodna tri dana. Amerikancu Mariju Litlu to nije bilo dovoljno nego je tražio još koji dan. Trener Ante Nazor mu to nije odobrio, ali je Litl ipak produžio odmor. Na svoju ruku se nije pojavio na treninzima.

“Nažalost, ne možemo računati na Marija Litla koji se jednostavno nije pojavio na treninzima te ćemo ga morati sankcionisati. Ništa nam drugo ne preostaje osim da ga suspendujemo do daljnjega. Vjerovatno iz samovolje je sebi dao za pravo da se odmara. Međutim, nama su ta dva mikrociklusa do sada bila od posebnog značaja da se ekipa digne pred težak period koji slijedi. Prvenstveno mislim na to da izborimo ostanak u ABA ligi. Ja kao trener nisam imao mogućnosti za ikakav drugačiji manevar osim da postupim kako sam postupio“, rekao je Nazor.

Litl je suspendovan od ponedjeljka, a još nije poznata njegova konačna sudbina.

„Moramo prvi vidjeti je li čovjek živ. Suspenzija je po pravilniku kluba od dvije sedmice do dvije godine. Startala je u ponedjeljak, a u narednom periodu ćemo ocijeniti koliko će trajati.“

Amerikanac je u ABA ligi na prosjeku od 14,5 poena i 2,3 asistencije.

foto:KK Zadar/Zvonko Kušelin

About The Author

Možda ste propustili