U Novom Mestu trasirati put ka opstanku

Igokea u premijernom meču 16. kola ABA lige gostuje u Novom Mestu.

Igokea, koja je pretposljednja na tabeli sa učinkom od pet pobjeda i 10 poraza, gostuje posljednjeplasiranoj ekipi Krke, koja je zabilježila četiri pobjede uz 11 poraza.

U prvom meču u Laktašima Igokea je zabilježila ubjedljivu pobjedu 91:73 i eventualnim trjumfom bi vjerovatno “gurnuli” Krku opet u Drugu ABA ligu.

“Puni optimizma putujemo u Novo Mesto. Krka je jaka ekipa ali mi moramo gledati sebe. Mi smo se značajno digli u prethodnom periodu, mnogo smo popravili igru, prije svega u odbrani i uz disciplinovanu i odgovornu igru mislim da ćemo dobiti meč. Krka je ekipa koja ima karakter, žilavi su ne predaju se do posljednjeg momenta. Ipak i mi imamo kvalitet, igrači ispunjavaju zadatke i vjerujem da u Novom mestu možemo trasirati put ka opstanku u ligi”, rekao je pomoćni trener Igokee Milutin Latinčić.

Pred ovaj susret Krka je dovela Dominika Mavru.

“Ova utakmica ima veliki jer bismo sa pobjedom došli na dvije pobjede više u odnosu na direktnog konkurenta za opstanak, imali bismo i bolji međusobni skor tako da bi teško oni mogli da nas stignu. U Novo Mesto idemo sa dobrim raspoloženjem nakon odlične partije koju smo odigrali protiv Crvene zvezde mts. Ključ pobjede je da u meč uđemo sa identičnim pristupom i željom kao u prethodnoj utakmici i mislim da u tom slučaju pobjeda neće doći u pitanje. Moramo ponoviti dobru igru u odbrani i spriječiti njihovu pik igru”, rekao je košarkaš Igokee Đorđe Milošević.

Meč Krka – Igokea na programu je u petak od 18 časova.

foto:Nenad Vuruna/Igokea

About The Author

Možda ste propustili