Trudićemo se da nekako izborimo taj opstanak

Dragan Nikolić poslije pobjede protiv Mornara.

Igokea je savladala Mornar u 20. kolu ABA lige i korak je bliže opstanku.

“Ne igramo mi samo protiv Mornara, mi igramo protiv 11 ravnopravnih klubova ABA lige, kao što i 12 klubova lige igra između sebe cijelo prvenstvo. Za Igokeu je najvažnije da je ostvarila pobjedu, kakva god da je, da li je atmosfera loša, da li gubiš prijateljske mečeve to je nebitno. Bitna je današnja utakmica na kojoj smo pobijedili. Igrali smo protiv izuzetnog rivala, a dovoljno je to što je Mornar šampion svoje zemlje i učesnik Evrokupa. Mornar i svoj kvalitet, a kvalitet je tim. Ima izuzetne igrače, mijenjali su igrače isto kao i mi i tako dalje, ali imaju ekstra kvalitet i ja sam siguran da će oni do kraja sezone ostvariti rezultat. Ekstra kvalitet tima iz Bara su i braća Pavićević, tako da su oni osvježenje. Vi dobro znate ko igra u ovom regionalnom takmičenju, uglavnom neki brendove iz starih vremena. Malo je klubova na ovolikom prostoru koji osvježavaju ovu ligu između ostalih to su Igokea, kao i Mornar zahvaljujući entuzijazmu braće Pavićević, kao i Cedevita i Mega. Svi ostali su veliki brendovi iz prošlih vremena tako da iz tih razloga treba cijeniti Mornar”, rekao je trene Igokee Dragan Nikolić.

U narednom kolu čeka ih Partizan i u posljednjem Zadar.

“Što se nas tiče ova utakmice je zaboravljena, naredni je duel u Beogradu protiv Partizana onda meč sa Zadrom u Laktašima koji će da odluči mnogo toga. Aba liga ulazi u završnicu i mi se okrećemo svom najprimarnijem cilju u ovom momentu koji moramo da ostvarimo, jer Igokea zaslužuje i svi klubovi zalužuju i pokazuju stabilnost da igraju ABA ligu, ali gledamo prvo sebe i trudićemo se da nekako izborimo taj opstanak.”

Mihailo Pavićević, trener Mornara čestitao je Igokei na pobjedi.

“Čestitao bih ekipi Igokee na pobjedi. Vidjelo se da su oni ovu pobjedu željeli više od nas, i to nije pohvalno za moju ekipu. Igokee je ušla od prvog minuta mnogo čvršće, a mi smo ušli neorganizovano na njihovu agresivnu odbranu. Kako je utakmica prolazila mi smo pokušavali da se vratimo ali  nije nam polazilo za rukom. Nama je sledeća utakmica protiv FMP-a utakmica sezone.”

foto:Nenad Vuruna/Igokea

About The Author

Možda ste propustili