Trinkijeri kao da je naslutio

Andrea Trinkijeri u septembru govorio o Partizanu.

Prije oko mjesec dana Andrea Trinkijeri bio je gost Udruženja trenera Republike Srpske. Imao sam sreću da se nađem u društvu s njim u jednom lokalu gdje je domaćinima “prijetio” da ga ne vode na picu nego da hoće da ide na nešto konkretnije što može i mora da se kombinuje sa kajmakom.

Neobavezno smo pričali oko učesnika Superkupa u Laktašima i tada je ne znajući šta će biti kasnije rekao kako je jedini tim na turniru, koji mu se sviđa Partizan. Zbog koncepcije kluba sa mladim i talentovanim igračima iz okruženja. Između ostalog zbog različitog koncepta je prije par godina odbio Cedevitu.

Dan kasnije, trener koji je “izmislio” Kajla Hajnsa, koji je dao veliku šansu Vladimiru Micovu, u intervjuu za naš portal govorio je o njegovoj filozofiji košarke, o tome kakve igrače cijeni, a posebno cijeni od trenera Željka Obradovića.

Mjesec i sedam dana kasnije postao je trener Partizana pišu mediji u Srbiji.

Andrea je svoju trenersku karijeru započeo 1998. kao pomoćnik u Olimpiji iz Milana, a zatim je vodio Triboldi, Juvekasertu, Veroli i Kantu sa kojim je došao do Evrolige. Bio je selektor Grčke, potom je vodio  Uniks iz Kazanja, a potom je prešao u Bamberg 2014. godine, gdje se zadržao četiri godine i osvojio tri titule šampiona Njemačke.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili