Trinkijeri: Djeluje mi kao da smo u boksu

U subotu se nastavlja se plufinalna serija regionalnog šampionata!

Partizan NIS će od 19 časova dočekati Crvenu zvezdu u meču u kojem će crno-bijeli tražiti pobjedu i priliku da u majstorici obezbijede ulazak u veliko finale. Karte za sutrašnju utakmicu, nisu u slobodnoj prodaji, a ulaz u dvoranu će biti omogućen vlasnicima godišnjih karata, kao i vlasnicima propusnica koje su podeljene prijateljima kluba.

Na konferenciji za medije koja je ovog popodneva održana u hali “Aleksandar Nikolić”, trener Partizana NIS, Andrea Trinkijeri je izjavio:

“Revanš, a? Djeluje mi kao da smo u boksu, prva runda, oni su dobili i sad ide druga runda i moramo ući jače, bolje, pametnije, ali moramo biti izuzetno pametni, jer, kao u boksu, ako si jako agresivan, daš prostora za još neki udarac. To znači da moramo igrati 40 minuta, čvrsto, pametno, pametnije… bili su favoriti i kad je bilo 0:0, sad su još veći favoriti, ali nećemo se dati ni po kakvu cijenu. Igramo pred našim navijačima, to mora biti plus, a ne stres, ne pritisak. Sve se zna, oni znaju nas, mi znamo njih, biće izuzetno teška utakmica. Pripremili smo se, radili smo kako treba, ali to ništa ne znači ako te iste stvari ne stavimo na teren. Očekujem vrlo tešku utakmicu, ali moramo svi kao ekipa, kao igrači i treneri i svi, moramo da budemo bolji”, rekao je Trinkijeri i govorio o stanju kapitena Novice Veličkovića, koji je povriejdio zglob u prvom meču.

Vidjeli ste kako se Novica povrijedio i koliko se povrijedio. Čekamo, ne znamo. Doktori i fizioterapeuti rade 24 sata… Jako teško, vidjeli ste sliku… A, to je derbi. Prerano je, jer svaki sat može da promijeni sliku“.

Zamjenik kapitena crno-bijelih, Vanja Marinković, je pred sutrašnji meč poručio:

“Znamo kako smo igrali sa Zvezdom u prvoj utakmici. Gdje smo imali šanse i poveli sa deset razlike. Znamo i šta ih je vratilo i čime su dobili meč. Samo jakom borbom, trčanjem,  što smo mlađi i imamo više snage, samo tako imamo šanse. Odbrana, trčanje, pametno u napadu. To što steknemo da sačuvamo“, istakao je Marinković.

Foto:Dragana Stjepanović

About The Author

Možda ste propustili