Tri godine radimo za ovo finale

Finalna serija šampionata BiH za dame počinje ovog vikenda.

U finalu su Banovići i Orlovi. Banovići koji nemaju nijedan poraz ove sezone sigurno su favoriti protiv Orlova.

“Serija je svaka teška. Igra se na tri utakmice. Važna je prva utakmica iz psihološkog aspekta. Ako je dobijte već ste napravili jedan korak ka tituli. To su sve poznate stvari. Ono što nije poznato je da mi tri godine radimo za ovog finale i individualno i kolektivno. Sad smo došli u priliku da pokupamo da se borimo za šampiona. Ja želim da pobjedim sa 3:0 u toj seriji, ali nama bi bila velika pobjeda i jedna utakmica iz protog razloga što su oni igrali ove sezone WABA ligu, gdje je kvalitet znatno veći nego kod nas. Imali su cijele sezone jake takmičarske utakmice za razliku od Lige BiH”, rekao je trener Orlova Slaviša Ožegović i nastavio:

“To nas neće spriječiti da damo naš maksimum. Sa dva pojačanja koja su došla iz Srbije prije mjesec dana polako ličimo na ozbiljniju ekipu i sigurno da ćemo dati sve što je u našoj moći da se ponašamo kao jedan na parketu”.

Šansu svoje ekipe vidi u mladosti i brzini.

“One su iskusnije i snažnije. Mi smo mlađi i brži. Mislim da igramo bržu košarku. U nekoj agresivnijoj odbrani i u većem broju napada tražićemo našu šansu. Želimo da uvedemo meč u ritam gdje ćemo imati preko 100 napada. Mislim da u takvoj utakmici imamo veće šanse nego u pozicionoj igri koja krasi Banoviće tokom cijele sezone”.

Prvi meč finalne serije, koja se igra na tri pobjede na programu je u nedjelju u Banovićima od 19 časova.

Foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili