Trajković: Samo Ilić zadovoljio

Izjave Nenad Trajković i Vladimir Jovanović.

FMP je u šetom kolu ABA lige pobijedio Igokeu u Laktašima. Trener Igokee Nenad Trajković govorio je o razlozima poraza.

“Čestitam FMP-u koji je pobijedio potpuno zasluženo, odigrali su agresivno, mi se nismo snašli. Oni su tačno znali koga i kada trebaju da fauliraju. Takođe ono što smo mi imali na prethodnoj utakmici, taj ofanzivni skok, u ovoj nije funkcionisao. Igrali smo dobro na početku, i jedan dio treće četvrtine i onda smo opet stali. Nismo imali raspoloženog igrača na poziciji pleja osim Adamovića koji je odigrao dosta iako je bio povređen i nije trenirao sa ekipom. Novi igrač nije još uspio da se uklopi u naš sistem, tako da nismo htjeli da rizikujemo sa njim”.

Pohvalio je Dalibora Ilića, koji je imao više skokova neko ostatak tima zajedno.

“Jedini igrač koji je zadovoljio je Dalibor Ilić, igrao je dobro u odbrani, borio se i pokazao kakav pristup treba da se ima. Ostali igrači su odigrali prosječno.”

Vladimir Jovanović, trener FMP-a bio je zadovoljan pobjedom.

“Čestitao bih ekipi na velikoj energiji i pobjedi. Ekipa Igokee ima odličan sastav, dobre mlade igrače i mogu da pobjede bilo koju ekipu u ligi. Posebno me raduje što u gostima nismo imali straha, što smo i kada smo gubili uspjeli da sve vratimo, nismo se plašili. Posebno raduje broj skokova i način na koji smo dobili utakmicu. Uprkos velike serije Igokee nismo pali, vjerovali smo da možemo pobijediti, vjerovali smo jedni u druge i to je na kraju donijelo rezultat.”

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili