Tomić: Ostaje nezadovoljstvo

Košarkaši Crvene zvezde pobjedom su se oprostili od učešća u Evrokupu.

U jednoj veoma atraktivnoj utakmici crveno-bijeli su ubacili čak 105 poena i pobijedili Unikahu.

’’Odigrali smo jednu veoma dobru utakmicu. Mislim da smo odigrali bolje od rivala. Čestitam timu i zahvalio bih se našim navijačima što su došli da pogledaju posljednju utakmicu koju smo odigrali u Evrokupu. Utakmica je bila na nivou na kom Crvena zvezda treba da igra svaki put. Sigurno da nam je svima žao što se nismo plasirali u osam najboljih ekipa u Evrokupu. Znate i sami da smo gubili utakmice na jedan posjed, jedan skok u odbrani u Malagi, jedan poen u Limožu… Ostaje nezadovoljstvo, ali ne možemo ništa mnogo da razmatramo tim povodom. Imamo Kup pred nama i ABA lige i nastavljamo dalje. Imali smo dosta povrijeđenih i bolesnih igrača u posljednjih 15-20 dana, ali to nije opravdanje. Ne tražimo alibi zašto nismo prošli’’, istakao je trener Crvene zvezde Milan Tomić.

Prisutne novinare je zanimala situacija sa povređenim kapitenom Brankom Lazićem:

’’Povredu Lazića gledamo iz dana u dan. Ide na bolje i iskreno se nadam da će biti spreman za Kup u Nišu’’, rekao je Tomić, a onda govorio o pojedincima:

’’Svaku utakmicu gledamo da pobijedimo. Teško je u nekom trenutku igrati sa tri centra. Igraju oni za koje mislim da treba da igraju. Cirbes će isto pomoći nama kada bude trebalo’’, rekao je trener crveno-bijelih, a potom dodao:

’’Regland je dao 17 poena i imao sedam asistencija. Uzvratiću pitanjem da li treba bolje da igra? Možda u nekim trenucima treba brže da se oslobađa lopte, ali je bio dobar. Ne treba zaboraviti da od septembra do danas je pomogao mnogo tima. Ako postoji utakmica gdje nije odigrao dobro, moramo da ga podržimo. To je period od šest mjeseci. Ne može da odigra dobro konstantno, možda je imao pad u igri, ali podići će se i danas je odigrao veoma dobro’’, istakao je Tomić.

U trećoj deonici Stratos Perperoglu se požalio na bol u leđima…

’’Perperoglu se požalio na bol u leđima i nadam se da nije ništa ozbiljno. Sutra će ići na kontrolu, postoji mali problem, ali ćemo nakon nalaza znati. Filip Čović je bio bolestan, Marko Kešelj isto, kao u ostalom i ja, ali sam se vratio’’ , rekao je strateg crveno-bijelih, a onda i sumirao:

”Za nas je bilo bitno da dobijemo utakmicu. Bitno je za nas, za nastavak sezone, ABA ligu i Kup u Nišu. Nenadić i Davidovac su odigrali dobro, ali je to samo jedna utakmica i mora da se nastavi. Ne kažem da se daje 16, 15 poena, ali da se igra istim intenzitetom u odbrani’’, zaključio je i Milan Tomić.

foto:kkcrvenazvezda mts

About The Author

Možda ste propustili