Tomić: Biće promjena

Izjava trenera Crvene zvezde nakon poraza od Valensije.

Crvena zvezda je poražena od Valensije 82:81 u četvrtom kolu Top 16 faze Evrokupa i sada su na učinku pobjeda i tri poraza. Zvezda je primila poene na 3,4 sekunde do kraja kada je pogodio Van Rosom.

“Vidjeli ste i sami da smo se vraćali iz minusa, sticali prednost, ali treća četvrtina je bila veoma loša. To je generalno bilo loše za moj tim i tu će biti nekih promjena. Saznaćete šta ću da promijenim. Moramo da poradimo na toj četvrtini. Kasnije smo se vratili. Na kraju sve se svelo na jednu odbranu. Uspjeli smo da se vratimo u evroligaškoj utakmici. Sada moramo da dobijemo dvije utakmice, ali više ne zavisimo od nas”, rekao je Milan Tomić trener Crvene zvezde.

Na pitanje šta se dešava saCirbesom, kratko je ordovorio:

“Ništa se ne dešava. Nemojte da izvlačite igrače. Treba da budemo tim i ne treba prstom da upiremo u bilo koga. Kada izgubimo, ja sam kriv, kada pobijedimo, svi su zaslužni. Tako to ide. Neki su odigrali lošije, neki bolje, neki dobro, drugi odlično. Ristić je promijenio ritam, na primjer, Faje je bio dobar, Perperoglu odličan. Odžo je isto bio dobar. U trećoj četvrtini nije, ali kažem vam, i oni su ljudska bića”. 

Upitan za psihološke posljedice ovog poraza i promijene koje je pomenuo, Tomić je rekao…

“Nema šta, izgubili smo jednu utakmicu, pa da li treba da se pokupimo? Ako utiče toliko na nas, onda ne treba ni da igramo. Izgubili smo jednu utakmicu i sad je šta, smak sveta? Potrebno je da dignemo glavu, moramo da nastavimo da radimo. Da je teško – teško je, ali moramo da se dignemo. Samo rad. Što se tiče promjena, dogodiće se onda kada budem ja htio”.

Za kraj konferencije rasprava Milana Tomića sa jednim od okupljenih novinara koji je smatrao da je trener crveno-bijelih mogao bolje da postupi u finišu meča kada je iskoristio tajm-aut na 28 sekundi do kraja, uprkos tome što je pred taj napad Crvene zvezde gledan snimak i već su se igrači odmarali.

“Da li bi ti kao trener uzeo na 28 sekundi tajm-aut. Ne bi? Pa bićeš dobar trener. Bolji nego novinar… Jedan napad traje 24 sekunde, šta se desi ako promašiš? Njima ostaje četiri sekunde za napad, a ti ćeš tajm-aut ćeš odnijeti kući? Bilo je 28 sekundi do kraja utakmice i jedan tajm-aut i ti tvrdiš da nije trebalo da ga iskoristim. Šta je trebalo da skupim igrače dok su sudije gledale snimak i pričam im šta da igraju? Znaš li da je to po pravilima tehnička greška”, rekao je za kraj Tomić.

foto:KK Crvena zvezda/eurocupbasketball

About The Author

Možda ste propustili