Tomašević: Porazi sastavni dio sporta

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Dejan Tomašević, čestitao je Demirelu na izboru za prvog čoveka FIBA Evropa održanog danas u Minhenu.

Prvi operativac Košarkaškog saveza Srbije  poručio je da će i u budućnosti nastaviti da se zalaže za pozitivne promjene u košarci, zarad daljeg razvoja igre pod obručima.

“Tokom karijere sam naučio da su porazi, baš kao i pobjede, sastavni dio sporta kojim se bavim i da treba iz obe situacije izvući ono dobro, pozitivno, i nastaviti dalje uzdignute glave. Tako i sada, želim da čestitam Turgaju Demirelu na reizboru za predsjednika FIBA Evropa i da mu poželim sve najbolje tokom narednog mandata. U isto vrijeme, zahvalio bih se svima koji su me podržavali tokom kampanje u proteklom periodu, predsjedniku Košarkaškog saveza Srbije Predragu Daniloviću, mojim saradnicima i velikom broju ljudi koji su vjerovali u moj program. Nema mjesta razočaranju, već samo optimizmu, jer je moja kandidatura bila samo početak i prvi korak ka promjenama na bolje koje su neophodne zarad daljeg razvoja košarke. Nastaviću da se zalažem za razvoj košarke kako u Srbiji, tako i u Evropi. Takođe, želim da Savezi u regionu podignu saradnju na još viši nivo. To moja misija od koje ne odstupam, bez na obzira na trenutnu funkciju ili poziciju. U narednom periodu ću se fokusirati na žensko Evropsko prvenstvo, čiji je Srbija domaćin, kao i na Svjetsko prvenstvo za košarkaše u Kini, jer su ta takmičenja naš trenutni prioritet”, rekao je Tomašević.

foto:kss

About The Author

Možda ste propustili