Timska hemija protiv Cibone

Igokea u premijernom meču 13.kola ABA lige dočekuje Cibonu.

Prvu pobjedu ove sezone u ABA ligi Igokea je zabilježila u Zagrebu protiv Cibone poenima Filipa Adamovića u posljednjim sekundama. U međuvremenu oba tima su dosta promijenili sastave, a Igokea i dva trenera. Treći – Dragan Nikolić će debi na klupi novog tima imati u petak u Laktašima protiv Cibone, koja je prije dva dana ostala bez Amerikanaca Reli Rosa i Džefersona.

“Ovo je veoma bitan momenat za oba tima. I Cibona ulazi u meč sa promjenama, vidjećemo ko će bolje da se snađe. Nema tu specijalnih tajni, ekipe se poznaju”, rekao je novi trener Igokee.

Bivšeg igrača Igokee Marka Ljubičića označio je kao glavnu prijetnju.

“Ljubičić jeste glavni igrač, ali oni kao tim igraju disciplinovano i tvrdo”, kaže Nikolić i nastavlja o svom timu:

“Gledao sam Igokeu slučajno protiv Mege tako da poznajem igrače. Potrebni su timska hemija i borbenost ako želimo pobjedu. Predstojeći raspored jeste težak, ali ne opterećujemo se time, mislimo samo na Cibonu. Rekao sam igračima da su na nuli. Ne komentarišem rad svojih kolega i gledam samo u budućnost kako da ekipa igra bolje. Malo je vremena da se nešto drastično promijeni, jer bi to moglo izazvati i kontraefekat”, rekao je Nikolić.

Centar Robert Rikić kaže kako njegov tim mora odigrati pametno i agresivno.

“Cibona je iskusan tim sa igračima koji znaju preuzeti odgovornost. Moramo odigrati pametno i agresivno ako želimo pobjedu”, istakao je Rikić.

Utakmica Igokea – Cibona na programu je u petak u Laktašima od 18 časova.

Foto:KKIgokea, kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili