Teletović: Može i bez Igokee

Mirzu Teletovića, koji je košarku igrao do prošle sezone, a prije dva dana je izabran za predsjednika Košarkaškog saveza BiH, odmah na početku su zatekli veliki problemi.

Klub, koji je šet puta osvajao titulu šampiona BiH i koji igra ABA ligu, Igokea, neće igrati ove sezone domaće takmičenje, pošto su “zamrzli” status.

“Igokea neće nastupiti ove godine u Ligi 12, ali će imati priliku da se priključi naredne sezone. Biće sankcionisana po pravilniku KSBiH. Morate i mene razumjeti u nekim stvarima, ja sam zatekao ovakvo teško stanje i ne može ništa da se promijeni nakon noći. Da bi se liga nastavila, morali smo donijeti rješenje. Donio sam odluku da Igokea ne igra ove sezone, a, opet kažem, o sankcijama ćemo tek razmatrati u narednom periodu. Najvažnije je da se liga nastavlja i da ne ispaštaju ostali klubovi koji su počeli pripreme, radili da bi igrali prvenstvo. Potrudićemo se da naša liga bude bolja, da olakšamo klubovima egzistiranje, od kotizacije pa nadalje”, rekao je novi predsjednik Košarkaškog saveza BiH.

Tu je i problem dugovanja saveza.

“Treba doći do rješenja da odblokiramo KS BiH. Radićemo na radikalnim promjenama. Onaj ko ne želi biti u KS BiH, ne mora”.

KS BiH u što bržem roku mora rješiti i pitanje generalnog sekretara i selektora.

“Imamo kvalitetne igrače. Treba iskoristiti vrijeme u preostale četiri utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo da pozovemo još neke potencijalne reprezentativce da bi se što bolje uigrali i uključili u tim, odnosno da stvorimo kvalitetnu ekipu sa svim našim najboljim igračima.Selektor? Pa, bitno je izabrati nekoga ko će u će četiri utakmice utrenirati ekipu za budućnost. Dakle, neki motivator. Nije isto voditi klub i reprezentaciju”, istakao je Teletović.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili