Alimpijević je najveći Zvezdin dobitak

Svetislav Pešić pred duel sa Crvenom Zvezdom.

Svetislav Pešić na klupi Barselone ove sezone ne zna za pobjedu u Evroligi. Doživio je dva teška poraza od Reala i Žalgirisa.

Prilika za prvu pobjedu je gostovanje bivšeg kluba Crvene zvezde.

Crvena zvezda ima novog trenera i praktično novi tim. Zbog toga se i nije ni moglo očekivati da cijele sezone ima kontinuitet. Ali, Crvena zvezda je uradila izuzetan posao, pogotovo trener Alimpijević koji gradi svoje ime na vrlo pošten i kvalitetan način”,rekao je Pešić za “sportski žurnal”.

Zahtjevan je, dosta traži od igrača i sigurno će uspjeti. Dobar trener nije samo onaj koji pobjeđuje, već i onaj koji u kriznim periodima zna da podigne ekipu i vrati na pravi put. To je veoma važan segment, pogotovo kada ima toliko mečeva, putovanja i pritisaka”.

Ističući da Alimpijević pokazuje taj kvalitet, Pešić je nastavio izlaganje:

On odlično kontroliše situaciju i to se vidi na terenu i u njegovim izjavama. Mislim da je on jedan od najvećih dobitaka Crvene zvezde ove sezone. Pored pobjeda u Evroligi, naročito je važan uspjeh u ABA ligi, ali i da dobiješ jednog kvalitetnog trenera koji garantuje kontinuitet u radu”.

Pešić se vratio u Barselonu u teškom momentu za klub.

Dva razloga su odlučila. Prvo, zvao me predsjednik kluba Hoze Marija Bartomeu koji je u mom prvom mandatu bio prvi čovjek košarkaške sekcije, a zatim i direktor kluba Naćo Rodrigez koji je u to vrijeme bio moj igrač. Drugi je lični i datira još iz 2004. godine kada sam otišao iz kluba. A, otišao sam zato što se nisam slagao sa politikom kluba koja je podrazumijevala korenite promjene. Nisam to podržao i na neki način ostao sam dužan Barseloni”, rekao je Pešić.

Nepisano je pravilo da ekipa reaguje na promjenu trenera. A, Pešić je ne samo preokrenuo ekipu, već ubrzo nakon svog dolaska preokrenuo cijelu sezonu i vodio tim do trofeja Kupa kralja. Kako god da se završi, to više neće biti sezona za zaborav. Naprotiv.

Domaća liga i Evroliga su važna takmičenja, ali nigde u Evropi taj Kup nije toliko cijenjen i poštovan kao što je u Španiji. Vjerovatno zbog što je to jedan od najboljih događaja koji postoje. Osam odličnih ekipa, fantastična organizacija, uvijek pune dvorane, ogromno interesovanje. To je veliki događaj u svakom smislu i silno motiviše igrače”.

foto.fcbarcelona/viktor salgado

About The Author

Možda ste propustili