Superkup: Pres drugi dan (VIDEO)

Pogledajte očekivanja Crvene zvezde, Cedevite, Zadra i Olimpije.

Crvena zvezda je i ove sezone po imenima sastavila respektabilnu ekipu, koja je u pripremama zabilježila svih pet pobjeda. Novi je i trener Milan Tomić, koji će zvaničan debi na klupi Zvezde imati u petak od 20 časova i 30 minuta protiv Petrol Olimpije.

“Mi krećemo sa prvom zvaničnom utakmicom, a ićemo korak po korak. Niko ne potpisuje ugovor sa pobjedom i sa osvajanjem trofeja. Košarka je sport gdje igraju dvije ekipe. Nadam se da će navijači imati priliku da vide lijepe i jake utakmice i da odu zadovoljni kući. Pripreme su prošle u najboljem redu, imali smo dva povrijeđena igrača, Davidovca i Nenadić, Cirbes je bio sa sa reprezentacjom, Faje je imao problema sa leđima., To se dešava tokom priprema. Bitno je da imamo dobru ekipu i da ostali igrači mogu da popune mjesta onih povrijeđenih.Svi novi igrači, devet novih igrača su se odlično uklopili imamo dobru atomsferu i sve ide po planu”, rekao je trener Crvene zvezde Milan Tomić.

Debitanta na klupi ima i Cedevita. Bivši trener Baskonije i Barselone, Sito Alonso prvi put će šampiona Hrvatske na zvaničnom meču voditi sutra od 18 časova protiv Zadra.

“Veoma sam srećan što sam ovdje, ovo je veliki izazov za mene. Ne samo u Hrvatskoj, već i u ostalim zemljama biše Jugoslavije. Zadovljni smo pripremama, malo nas je poremetio odlazak igrača u reprezentacije. Ali mislim da smo spremni za početak jer smo u tom periodu radili sa mlađim momcima. Kada je riječ o rosteru, imamo jedan problem a to je povreda Ramljaka, ali tu je mladi Perković. Znamo da je Zadar dobar, imaju odlične Amerikance po mom mišljenju, i odlične šutere čak i na poziciji centra tako da će biti teška utakmica”, rekao je Alonso.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili