Sudija odlučio šampiona Crne Gore

Budućnost osvojila 12. titulu šampiona Crne Gore.

Budućnost je u majstorici pred svojim navijačima pobijedila branioca titule Mornar 76:72 (22:18,16:13,22:19,16:22) u dramatičnom meču, nakon kojeg je trener gostiju Mihailo Pavićević po terenu jurio jednog sudiiju Radomira Vojinovića

Razlog je što je pri rezultatu 73:72 za Budućnost na 6,8 sekundi do kraja svirao nesportsku Mugoši blago rečeno prestrogo. Budućnost je imala loptu ispod koša, a igrači Mornara su presingom željeli doćo do lopte i onda su pod košem u borbi za poziciju pali Mićović i Gordić u sudije (Vojinović) su pokazale nesportsku. Gordić je pogodio prvo bacanje za 74:72, drugo je promašio, a njegov tim je imao i loptu sa strane. Opet brz faul na Gordiću koji ovaj put realizuje oba bacanja i Budućnost je opet šampion.

“Čestitke Budućnosti na osvojenoj tituli. Čestitam i mojim igračima dali su više od maksimuma. Ostaje mrlja sudija Vojinović je svirao nesportsku, a bio je faul u napadu, ali neka se tim bave nadležni. Ta odluka je riješila pobjednika. Llična u napadu je bila više nego očigledna. Ja sam i prije meča čuo da je on najveća uzdanica Budućnosti”, rekao je u kameru RTCG Mihailo Pavićević trener Mornara.

Nemanja Gordić je dao 21 poen, a Edvin Džekson i Filip Barović po 13. Na drugoj strani Nikola Rebić 17, Ivan Jelenić 14, uroš Luković 13 poena.

foto:Budućnost VOLI

About The Author

Možda ste propustili