Senzacija:Student Igokea uzela KUP

Košarkaši Student Igokee pobjednici kupa Republike Srpske za 2018. godinu.

Košarkaši Student Igokee napravili su senzaciju osvojivši 25. Kup Republike Srpske. U finalu su u Mrkonjić Gradu pobijedili domaćina i branioca Kupa Mladost 84:94 (15:15, 24:10,17:24, 16:19, 12:22)

Senzacija je iz razloga što ekipu Student Igokee čine juniori Igokee potpomognuti “iskusnim” Nemanjom Nikolićem,koji ima 19 godina. Ipak ekipa koju sa klupe predovi Žarko MIlaković pokazala je nevjerovatnu borbenost, karakter i pozitivnu sportsku drskost i uspjela je da dođe do pvog trofeja u seniorskoj konkurenciji. Osvajanjem kupa Republike Srpske izborili su i polufinale kupa BiH.

Aljoša Janković je na tri sekunde do kraja meča postigao poene za 72:72 i izborio produžetak. U produžetku je postojao samo jedan tim. Igokea je brzo preko Nikolića i Ilića došla do deset poena razlike i Mladosti nije bilo spasa.

U ekipi Igokee najefikasniji je bio Dalibor Ilić  sa 24 koša, a dobru partiju pružili su Nemanja Nikolić sa tri poena manje, te Nemanja Živković sa 14 pogodaka. Aljoša Janković, Veljko Čečavac i Dušan Lakić su dali po devet koševa.

U poraženom taboru najefikasniji je bio Nikola Kočović sa 27 poena, Stefan Mijović je postigao 21, a Sreten Knežević je ubacio 16 pogodaka. 

foto:kosarka24.ba

 

About The Author