Loša posljednja četvrtina i poraz

Podmlađena seniorska reprezentacija Srbije doživela je poraz u prvom kolu drugog turnira na kome učestvuje u Kini, ovog puta u gradu Meihoku.

Iako je dobio prve tri četvrtine, srpski tim je na kraju izgubio od Ukrajine – 57:67.

Tokom tri četvrtine su izabranici trenera Jovice Antonića, koji na ovom turniru odmjenjuje selektora Aleksandra Đorđevića, imali prednost, povremeno čak i dvocifrenu, koja je u jednom trenutku iznosila i 16 poena razlike.

Dobru partiju u prve tri četvrtine, kada je Srbija u par navrata mogla da se odlijepi i na veliku razliku, pokvarila je očajna četvrta dionica kada ništa nije išlo, a Ukrajinci su je dobili sa čak 30:4. Uz to, uzrok poraza može biti i činjenica da tokom cijelog meča, a ne u samo poslednjih deset minuta, srpski tim nije služio šut za dva i tri poena, a promašeno je i mnogo zicera i otvorenih šuteva za tri poena.

“Odigrali smo dobro tri četvrtine, imali smo dvocifrenu razliku nakon 30 minuta, ali smo u posljednjoj četvrtini skroz stali, što pokazuje i rezultat – 4:30. U posljednjih deset minuta ušli smo u totalnu minus fazu, prije svega energetski, a onda i košarkaši i mentalno. Nalazili smo brzopleta rješenja, ispromašivali iz njih sve šuteve i samim tim dali protivniku da postigne mnogo laganih poena iz kontranapada i skoka u napadu”, objašnjava trener  Jovica Antonić.

Srbija na turniru u Meihoku u subotu 4. avgusta u 13.30 igra protiv Angole, a u nedelju 5. avgusta takođe u 13.30 protiv domaćina Kine.

SRBIJA – UKRAJINA 57:67 (17:11, 20:14, 16:12, 4:30)

SRBIJA: Tejić 6, Pot 4 (6 sk), Stojanović 4, Ristić 4 (4 sk), Rebić, Brkić, Apić 1, Đoković 3 (4 sk), Pašajlić 11, Nenadić 8, Krstić 10 (4 sk), Huskić 6 (4 sk).

UKRAJINA: Krutus 3, Belikov 6, Anisimov 10, Prokopenko 1, Daviduk 2, Kozlov 3, Boarkin, Pustozvonov 3, Konate 3, Sandul, Kožemakin 14, Kobets 22.

tekst i foto:kss

About The Author

Možda ste propustili