Srbija u rasprodatom SPENS-u dočekuje Njemačku

Utakmicom protiv Njemačke u ponedeljak u 20 sati u Novom Sadu reprezentacija Srbije završava prvu fazu kvalifikacija za Svjetski šampionat koji se sledeće godine igra u Kini.

Srpski košarkaši su već obezbijedili plasman u drugi krug kvalifikacija, ali je utakmica sa Njemačkom važna zbog broja pobjeda koje se prenose u narednu rundu.

Za ovaj duel vlada veliko interesovanje, od subote više nema ulaznica u slobodnoj prodaji, pa se očekuje da reprezentacija Srbije u novosadskoj dvorani ima veliku podršku.

Što se tiče sastava Nemanja Nedović neće biti u ekipi, zbog problema sa povredom koji ima već duže, kao ni AleksaAvramović koji zbog udarca u butni mišić nije igrao protiv Gruzije. Đorđe Gagić je spreman i biće u sastavu.

“Njemačka je ekipa koja ima izuzetan entuzijazam i individualni kvalitet. Novi selektor je timu donio neke novine, fizički su sjajno spremni i veoma su visoka ekipa. Svi su jako napredovali i njemačka reprezentacija je u ovom trenutku jako dobar tim. U dosadašnjem toku kvalifikacija pokazali su konstantnost u igri i rezultatima. Na nama je da reagujemo, da sa istom željom i odnosom prema igri kao u Gruziji, uđemo u utakmicu i uz pomoć novosadske publike pokušamo da dođemo do pobjede”, rekao je selektor Đorđević.

foto:fibabasketball

About The Author

Možda ste propustili