Spars: Sa Trbićem i mladima u Drugu ABA ligu

Košarkaški klub Spars će zakoračiti i na regionalnu scenu.

OKK Spars dobio je pozivnicu za učešće u Drugoj ABA ligi, koji je i prihvatio.

“U srijedu poslije podne smo dobili zvanični poziv iz sjedišta ABA lige i nismo se mnogo dvoumili. Igrat ćemo ABA 2 ligu, ali to ne znači da ćemo odstupiti od našeg koncepta.Oslonac će biti na mladim igračima, oni će dobiti šansu da se dokažu i u regionalnom takmičenju”, rekao je za “Avaz”  Nihad Selimović, predsjednik KK Spars.

Selimović pojašnjava da je cilj afirmisati ne samo aktuelne prvotimce iz vlastitog pogona nego i vratiti u klub pojedine igrače koji su ponikli u Sparsu, a posljednjih godina su nastupali u drugim ekipama…

“Riječ je mahom o našim reprezentativcima, koji su još mladi i koji bi se kroz naš klub u potpunosti afirmirali. Sada krećemo u sklapanje igračke križaljke”, dodao je Selimović.

Ekipu će ponovo preuzeti Marko Trbić, koji je bio angažovan u omladinskom i u seniorskom pogonu.Trbića je u finišu prošle sezone, kao privremeno rješenje, na klupi seniora zamijenio nekadašnji reprezentativac BiH Ivan Opačak.

“S obzirom na koncept koji imamo, odlučili smo se za Trbića, koji je s većinom tih igrača radio i u omladinskom pogonu i najbolje ih poznaje”, rekao je Selimović.

Spars pod ugovorom trenutno ima 11 igrača iz prošle sezone. To su bekovi Tarik Biberović (2001. godište), Sandi Grubelič (1996), Harun Huseinspahić (2001), Semir Karić (2000) i Amar Tiganj (2000), krila Ibrahim Durmo (1997), Vojin Ilić (2000), Fahrudin Manjgafić (1997) i Aleksa Stepanović (1998) te centri Refik Bašić (1995) i Kenan Kamenjaš (2000).

Prema riječima klupskog direktora Nermina Selimovića, iz omladinskog pogona prvom timu će se, vjerovatno, priključivati Deni Radak (2001) i Nikola Mićić (2002). Novih imena za sada nema.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili