Sjećanja: 25 godina od prvog Kupa Republike Srpske

Borac Borovica je bio prvi osvajač Kupa Republike Srpske.

Finale Kupa Republike Srpske odigrano je 16. aprila u Zvorniku u kojem su se sastali domaća Drina i Borac Borovica iz Banjaluke. Pred više od hiljadu ipo navijača slavio je Borac 84:59.

Drina: Maksimović 2, Vasilić 15, Kaldesić 8, Ignjatović, Erić, Mitrović 12,Tomić, Želić 15,Vasilić 1,Popović, tevanović 6

Borac Borovica:Man, Protić 2, Čovičković 4, Cvijanović 8, Vujnović, Bura, Arnautović 4, Ramač 27, Vuković 26, Majstorović 5, Kukić 8.

U pohod na pehar krenula su 24 tima, podijeljenih u dvije grupe: istok i zapad.

Banjaluka je bila domaćin prvog kruga zapadne grupe u kojem su igrali Igokea (Aleksandrovac), Borac 2 (Banjaluka), Mladost (Prnjavor) i Kozara (Gradiška), dok su u Sanskom Mostu igrali Sloboda (Novi Grad), Prijedor, Pliva (Jajce) i domaćin Sana. Una (Kozarska Dubica) i Borac (Drvar) uključili su se u drugi krug, a u trećem su se pridružili Orlovi i Borac Borovica.

Vlasenica je ugostila jedan dio istočne grupe, u kojem su nastupili Igman (Ilidža), Vrelo (Čajniče), Hercegovac (Bileća) i domaći Boksit, dok su u Zvorniku igrali Drinski korpus, Glasinac (Sokolac), Jedinstvo (Brčko) i Željezničar (Istočno Sarajevo). U takmičenje su se od drugog kruga uključile ekipe Sutjeske iz Foče i Mladosti iz Rogatice, a u trećem su pobjednici grupa snage odmjerili sa Drinom (Zvornik) i Semberijom (Bijeljina).

Nakon pravog košarkaškog “sita”, borbu za trofej su izborili zvornička Drina i Borac Borovica.

foto:monografija ksrs/Željko Tica

About The Author

Možda ste propustili