Kad sam potpisao za Zvezdu otac sve častio

Sava Lešić o dosadašnjem dijelu sezone, karijeri….

Sava Lešić konastantno igra od početka sezone u dresu Igokee. On je konstanta, ali treneri nisu. Sezonu je počeo Nenad Trajković. Ekipa je u pripremama izgledala odlično. U ABA ligi poslije dvije pobjede i četiri poraza došlo je do prekida saradnje.

“Potpisom Trajkovića dao se akcenat na radu sa mladim igračima. On je poznat po tome. Čim su njega potpisali akcenat je bio na rad sa mladima. Pripremni period nije neko mjerilo, ali su igrači obećavali. Ipak ABA liga nije lako takmičenje. Jedina razlika između ABA i ostalih liga je što ovde nema toliko fizički dominantnih igrača. Što se tiče košarkaškog znanja ona je u top tri ili četiri lige. Ozbiljna liga. Nije nam početak bio kako smo zamislili. Pogotovo Super kup čiji smo bili domaćini. Potajno smo se nadali finalu. Protiv Budućnost smo imali šansu, ali nije to bila ta igra. Onda prva utakmica poraz od Mege i onda je poslije par kola došalo do prekida saradnje. Stvarno jedan izuzetan trener individualno i sjajna osoba. Možda je i njemu bilo strano jer je navikao na neki drugi sistem u SAD i htio je to da pretoči kod nas, a to nije tako lako išlo. Zahvalan sam njemu što sam došao u Igokeu”, rekao je Lešić u intervjuu za Radio televiziju Republike Srpske.

Poslije Trajkovića šest utakmica ekipu je vodio Žarko Milaković, koji je kao i Trajković zabilježio dvije pobjede i četiri poraza, koga je zamijenio Dragan Nikolić.

“Tada smo imali negativan bilans gdje su nas malo i novinari i društvene mreže s pravom kritikovali. Primali smo oko 99 poena što je baš mnogo. Pod njegovim vođstvom imali smo baš bitnu pobjedu u Baru. Znamo kakav je to težak teren. Poslije toga dolazi do nekog pada u našoj igri. Ne možemo mi prstom upirati u trenere. Promijenili smo ih već tri ove sezone. Ne može trener da uđe i da koš. Oni daju nama neke instrukcije, ali opet smo mi oni što treba da uradimo šta je trener zamislio. Promjena i Žareta je bio neki signal da su sljedeći na redu igrači. On je mlad i talentovan trener i sigurno je pred njim svjetla karijera”.

Lešić je govorio i o počecima u Požarevcu u koji je došao pošto je izbjegao iz Knina 1995. godine.

“To nije bio bajan put kakav sad djeca imaju. Meni su roditelji pomagali koliko su mogli u tom trenutku. Ja sam želio da treniram košarku i sa 6 ipo godina sam počeo da treniram. Volio sam taj sport od malena. Pogotovo kad smo stigli u Požarevac otac je odmah stavio neki vanjski koš i odmah sam počeo da šutiram. Posije sam počeo u Mladom Radniku. Nije bilo lako, ali trudio sam se. Bila su velika odricanja i za mene i za porodicu, ali vidio sam svjetlo na kraju tunela. Na kraju sam nešto i napravio”, kaže Lešić, koji se sjeća i prvih patika:

“Joj sjećam se. Bio sam na nekom treningu i imao sam neke patike u kojima nisam bukvalno mogao da stanem koliko su se klizale. Kažem to ocu i on nekako skucka za nove patike. Ja srećan, letim. Ja Džordan. Ostavio ih i čekam ujutro da idem u školu da se pohvalim, ali kad sam ustao neko ih ukrao. Kažem” Da li je moguće?”. Nemam ništa i na kraju i bez toga ostanem. Sjećam se kao juće da je bili koliko sam bio tužan”.

Za Srbiju je nastupio na Univerzijadi 2011. Nastup u selekciji Srbije čini se da ljudi s ove strane Drine mnogo emotivnije doživljavaju.

“To je realnost. Ja ono što i kažam da se niko ne ljuti je da mi sa ove strane držimo više do tog srpstva. Oni možda nisu ni svjesni šta na primjer šta ljudima u Republici Srpskoj i nama znači Srbija. Ja sam tako i vaspitan, dolazim iz Knina. Tako da je to za mene to bio ogroman uspjeh i velika čast. Pogotovu kad sam dobio poziv i za A tim. Sjećam se kad sam pozvao roditelje i kažem da sam pozvan za Srbiju, ali teško mi bilo reći, glas kroz suze je bio. Ja to volim sve i srpstvo i Srbiju. Poštujem sve ostale naravno”.

Jel se može nastup za Srbiju porediti sa potpisom za Zvezdu?

“Ja sam bio stavrno srećan, ali otac što je bio. On je veliki navijač Zvezde. Znam kad sam igrao u Partizanu pitam ga kako će sad da navija. Kaže on navijaće da ja dam 100 koševa, ali da Partizan izgubi. Znam kad sam mu javio da sam potpisao za Zvezdu, rekao je da mu se ispunio san i da će sve da časti”.

foto:Nenad Vuruna/Igokea

About The Author

Možda ste propustili