Lešić: Da se što prije razumijemo sa Trajkovićem

Poslije sezone u njemačkom Etingeru Sava Lešić vraća se u ABA ligu.

Lešić je sa Igokeom, koja će mu biti 12. klub u karijeri, potpisao jednogodišnji ugovor. Poslije Partizana, Crvene zvezde, Radničkog i Olimpije, predstavnik BiH u ABA ligi će mu biti peti za koji je nastupao u regionalnom takmičenju.

“Svuda pođi i svojoj kući dođi. Tako nekako može se ukratko opisati moja karijera jer jednu sezonu provedem u inostranstvu, pa se vratim kući i opet sve ispočetka, tako da mi se čini da nikad nisam ni otišao”, rekao je Lešić za “Glas Srpske”.

Raduje se dolasku u Republiku Srpsku jer, kako je istakao, tu je mentalitet naroda najsličniji mentalitetu ljudi iz njegovog rodnog Knina.

“Vidim da se pravi ekipa koja će se boriti za gornji dio tabele, ali treba vidjeti i ostale timove sa kakvim ekipama će početi sezonu pa tek onda možemo realno da pričamo o ambicijama, jer ima mnogo stvari da se poklope. Superkup koji će krajem septembra biti održan biće pravo mjerilo naše snage i tada ćemo vidjeti gdje smo i šta smo. Treba da se fokusiramo na to takmičenje i idemo iz utakmice u utakmicu. Tu sam da pomognem koliko mogu i stavim se u službu tima, te zanemarim ličnu statistiku jer je bitan rezultat ekipe, a trebalo bi da osvojimo titulu i Kup BiH”, naglasio je Lešić.

Sa novim trenerom Igokee Nenadom Trajkovićem nije sarađivao, ali ga poznaje.

“Trajković je kvalitetan stručnjak i veliki radnik koji ništa ne prepušta slučaju. Odličan je u radu sa mladim igračima, ali i nama malo starijima, i od njega se uvijek može nešto novo naučiti. Godinama je bio u NBA ligi, za koju možemo reći da je neki drugi sport i na nama je da se što prije razumijemo”, istakao je Lešić.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević pozvao ga je u tim za utakmice drugog kvalifikacionog prozora za Svjetsko prvenstvo, pa je upisao minute u dresu sa nacionalnim grbom.

“To je bila velika čast za mene jer nisam na zalasku karijere, ali nisam više ni toliko mlad. Poslije svih dobrih sezona iza mene ovo mi je neka kruna karijere jer se zna koje sve košarkaške veličine su nosile ovaj dres. Debi protiv Njemačke ne mogu opisati riječima, pogotovo trenutak kada je intonirana himna. Meni je bilo veliko zadovoljstvo da se nađem u društvu ostalih srpskih košarkaša kod Saleta Đorđevića, a to je bilo jedno novo i neponovljivo iskustvo za mene. Ne znam kakve planove selektor ima sa mnom za dalje, ali mi je bila velika čast da igram”, rekao je Lešić.

Sava je poznat kao navijač Crvene zvezde, mada je jedno vrijeme igrao u Partizanu.

“Trudim se da ispratim svaku košarkašku i fudbalsku utakmicu, te da odem i gledam uživo. Odmalena idem na utakmice i navijam za Zvezdu jer sam tako vaspitavan, a i moji iz Knina navijaju za “crveno-bijele”. Desilo se da igram za Partizan, ali to je posao i profesionalno sam ga obavljao, te na svakom meču davao maksimum. Kasnije sam igrao i za Zvezdu, što je bilo ispunjenje jednog sna”, rekao je Lešić.

foto: Union Olimpija/Aleš Fevžer

About The Author

Možda ste propustili