Saradnja: Igokea i Borac

Saradnja između košarkaških klubova Igokea i OKK Borac uskoro bi trebalo da bude realizovana.

Predstavnici dva kluba razgovarali su o mogućnostima i načinu saradnje u narednom periodu. Cilj saradnje –  Borac u Drugoj ABA ligi.

“Održali smo drugi sastanak sa predstavnicima OKK Borac. Ovo je prva uprava Borca koja je iznijela realnu činjenicu da je Borac došao na te grane, na kojima je sada, zbog svojih prethodnih uprava, a ne zbog toga što ga je uništila Igokea. Ljudi iz uprave su spremni da sarađuju i razumiju košarku na pravi način, tako da ćemo pronaći zajednički interes. Igokea može i hoće da pomogne Borcu, a na narednim sastancima ćemo vidjeti kako ćemo tačno saradnju sprovoditi. U principu, konačni cilj je vraćanje Borca u društvo ABA ligaša”, izjavio je sportski direktor Igokee Pavle Ćorović za “Glas Srpske”.

Da bi stigao do Druge ABa lige OKK Borac najprije treba da bude šampion Republike Srpske, pa naredne sezone da se kroz Ligu BiH izbori za poziciju da bi igrao kvalifikacije za Drugu ABA ligu.

“Tek smo počeli da pričamo o sportskim temama kako bismo dalje radili i ništa još nije formalizovano. Otvoreni smo za saradnju, ne samo sa Igokeom, već i sa ostalim klubovima, ali treba imati u vidu da je ekipa iz Aleksandrovca tri lige iznad nas. Sva priča o saradnji je povezana sa sportom i razvojem košarke, iz čega samo možemo da napravimo nešto dobro”, rekao je direktor OKK Borac, Tibor Florjan.

Borac je prošle sezone igrao finale plej-ofa Prve lige Republike Srpske, a goruće pitanje je imenovanje trenera.

“To je problem koji prvo moramo riješiti. Razmišljamo o nekim imenima, ali je teško naći pravo rješenje, odnosno nekoga ko će to obavljati kao profesionalac, a ne da mu to bude dodatni posao. Vjerujem da će to biti riješeno u prvoj sedmici avgusta, što je krajnji rok”,  kazao je Florjan.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili