Samo zato što smo izgubili utakmicu nisu doživjeli linč

Mladost iz Mrkonjić Grada se žali na uslove prije za vrijeme i poslije meča u Kaknju.

Košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada poraženi su od Kaknja 82:78, ali ih više boli ponašanje publike u Kaknju te su se oglasili saopštenjem koje prenosimo u cijelosti.

-Po treći put u isto toliko gostovanja u Kaknju naši igrači i treneri su dočekani i ispraćeni iz dvorane u Kaknju kao najveći neprijatelji i samo zato što smo izgubili utakmicu nisu doživjeli linč. Kada je ekipa dva sata prije utakmice došla u Kakanj, igrači i treneri otišli su da prošetaju i popiju kafu kada su se vratili naišli su na otvoren autobus iz kojeg je uzeto par sitnica (rukavice, sendviči, napici).

Iz razloga što su naši momci zaključili da nema pretjerane štete a i zbog toga što nisu htjeli da dižu tenzije pred utakmicu, nisu zvali policiju.Što se tiče utakmice kao i nakon nje naši momci su ponovo na najgrublji i najvulgarniji način vrijeđani i provocirani od dijela publike koja sebe naziva najboljom publikom u BiH. Tu količinu pritiska i vulgarnosti ne mogu da izdrže ni igrači ni teneri kao ni sudije koje često podliježu pritisku i stoga u Kaknju je uvijek utakmica na život i smrt.

Naš klub kao i većina klubova u BIH ne želi da igra utakmice na život i smrt nego da igra u fer i korektnim uslovima pa da pobjedi onaj ko je u tom trenutku bolji, kao kada je nas Kakanj pobjedio u Mrkonjić Gradu u polufinalu prvenstva BIH košem u zadnjoj sekundi. I kada su ispraćeni bez ijedne ružne riječi.

Sličnim saopštenjima poslije utakmica u Kaknju su se oglašavali i još neki klubovi u BiH (Zrinjski , Sparsi, …) međutim nismo primjetili nikakvu reakciju nikoga iz KSBiH kao ni reakciju KK Kaknja. Ovakva dešavanja nisu nikakav pojedinačni slučaj nego su postali pravilo, pa stoga smatramo da su i ljudi iz kluba uključeni u ova dešavanja.

Zamoljavamo organe u KSBIH koji se bave ovim stvarima da nešto preduzmu i disciplinuju KK Kakanj i njihovu najbolju publiku u BiH dok se ne desi neki teži incident poslije kojega će sve biti kasno, a na gubitku će biti košarka u BiH”, navodi se u saopštenju KK Mladost.

foto:KKMladost

About The Author

Možda ste propustili